You are currently viewing Județul Dâmbovița iese, astăzi, de sub Codul Meteo de caniculă, dar nu pentru mult timp

Județul Dâmbovița iese, astăzi, de sub Codul Meteo de caniculă, dar nu pentru mult timp

După o săptămână lungă cu maxime termice greu suportabile, cu mult peste valorile normale ale lunii iunie, județul Dâmbovița iese, astăzi, de sub avertizarea meteo de caniculă. Așteptăm așadar o zi mai respirabilă, cu maxime care nu vor mai depăși 30 de grade Celsius, însă de mâine temperaturile încep să crească, ajungând din nou, în weekend la pragul caniculei. Se încheie, astfel o lună iunie a recordurilor de temperatură, după cum subliniază directorul ANM.

„De marti, temperaturile mai scad ușor comparativ cu ceea ce am inregistrat in această saptämâna find săptămâna cea mai lunga din perspectiva numarului de zile consecutive cu temperaturi ce au caracterizat ○ vreme deosebit de caldă, un val de căldură persistent și deosebit de intens. Mâine vom avea 34-35 de grade în sud-vest, marti de asemenea în zona de sud a țării, însă finalul săptămânii va aduce din nou, mai ales ultima zi a primei luni din vara 2024 valori de 36-37 în zona de sud a țării și primele zile din iulie, atât cât putem să evaluām la acest moment, valori de 37-38 în partea de sud și vest a țări.
Încheiem o lună iunie 2024 ca fiind cea mai călduroasă lună din istoria măsurătorilor meteorologice, la acest moment 3 grade abatere termica pozitivā, depășim recordul inregistrat în 2019 cu 2,5 grade Celsius și cu siguranță ceea ce urmează pe parcursul acestei săptămâni până duminică va face ca această lunä să rămână în acest top, din păcate, confirmând seria recordurilor înregistrate de la inceputul anului 2024 și până în prezent, în contextul în care vorbim de schimbări climatice evidente„, a spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

AUTOR: F.S.