You are currently viewing Acțiuni și intervenții ale polițiștilor dâmbovițeni, soldate cu peste 220 de sancțiuni contravenționale!

Acțiuni și intervenții ale polițiștilor dâmbovițeni, soldate cu peste 220 de sancțiuni contravenționale!

La data de 26 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat misiunile circumscrise ordinii și siguranței publice, principalele obiective fiind prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel, creșterea gradului de siguranță rutieră și asigurarea unei intervenții ferme la solicitările cetățenilor.

Măsurile dispuse pentru menținerea ordinii și siguranței publice au dus la identificarea și sancționarea a numeroase fapte penale și contravenții, contribuind la creșterea siguranței cetățenilor.

Astfel, ieri, polițiștii au fost solicitați să intervină la 47 de evenimente, dintre care 31 au fost semnalate prin SNUAU 112.

Au fost sesizate 22 de infracțiuni, dintre care 8 fapte au fost contra persoanei și 9 contra patrimoniului, iar, pentru neregulile descoperite au fost aplicate 221 de sancțiuni contravenționale, dintre care 40 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 156 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Pentru depistarea conducătorilor auto care pun în pericol circulația pe drumurile publice și se urcă la volan sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, au fost oprite pentru control peste 200 de autovehicule și au fost efectuate peste 70 de testări.

Întrucât reprezentau un pericol pentru ceilalți participanți la trafic, față de 8 conducători auto s-a dispus măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 4 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic, fiindu-le retrase certificatele de înmatriculare până la remedierea problemelor constatate.

Polițiștii vor continua misiunile desfășurate pe raza întregului județ, prioritatea acestora fiind siguranța comunității.

IPJ DÂMBOVIȚA