You are currently viewing Kelemen Hunor: UDMR va avea candidat la președinția României

Kelemen Hunor: UDMR va avea candidat la președinția României

UDMR va avea candidat la alegerile prezidențiale pentru că maghiarii trebuie să aibă o voce care să îireprezinte, a declarat Kelemen Hunor la ședința de joi a Consiliului Reprezentanților Unionali de la Cluj-Napoca.

El a spus că UDMR va avea un candidat propriu deoarece vrea să arate forța comunității maghiare, care contează și pe care se poate conta în România.

Candidatul maghiarilor va vorbi despre speranțele și problemele maghiarilor, va vorbi despre problemele societății, dar va avea și un mesaj despre ce fel de țară ne dorim”, a spus președintele Uniunii.

În cadrul raportului politic, Kelemen Hunor a subliniat că, prin amânarea anunțării alegerilor prezidențiale, coaliția de guvernare arată că în promisiunile PSD și PNL nu poți să ai încredere.

Acestea arată că interesele individuale trec, întotdeauna, peste interesele comunității și ale țării. Dacă ați promis că veți organiza alegeri în septembrie, atunci țineți-vă promisiunea! Nu mai căutați explicații care nu stau în picioare, nu invocați ba că e cald afară, ba că e vară. Da, toamna e vremea recoltei, iar iarna e frig.

Așa stau lucrurile. Cred că cei din coaliția guvernamentală nu sunt pregătiți și speculează. Nu ar trebui să speculăm, ci ar trebui să ne prezentăm în fața electoratului, să vorbim cu alegătorii, să le spunem ce vrem și să le cerem încrederea. Noi asta vom face”, a adăugat liderul UDMR.

Editor: IFA