You are currently viewing Elevii dâmbovițeni au scăpat de emoțiile Evaluării Naționale, iar acum așteaptă rezultatele. Vezi când le vor afla

Elevii dâmbovițeni au scăpat de emoțiile Evaluării Naționale, iar acum așteaptă rezultatele. Vezi când le vor afla

Absolvenții de gimnaziu au susținut ieri, 27 iunie, examenul la Matematică, în cadrul Evaluării Naționale. Au primit varianta cu numărul 7. Prisma, cercul și triunghiul isoscel au fost printre subiectele de la geometrie pe care elevii le-au avut de rezolvat. Majoritatea lor spun că subiectele au fost mai ușoare la examen decât au fost la simulare. Pe de altă parte, după prima probă de examn, candidații au spus că, cel puțin la gramatică, subiectele au fost mai grele decât cele de anul trecut.

Acum, emoțiile examenului au trecut și elevii, dar mai ales părinții așteaptă cu îngrigurare rezultatele.

La nivelul județului Dâmbovița, pentru evaluarea digitalizată a lucrărilor scrise, au fost aprobate un centru zonal de evaluare (Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncoveanu” Târgoviște) și un punct de lucru (Școala Gimnazială ,,Coresi” Târgoviște).

Comunicarea rezultatelor obținute se va face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Pe 3 iulie 2024, va avea loc afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00), iar între orele 16:00 și 19:00 și pe 4 iulie, în intervalul orar 08:00 – 12:00, va avea loc depunerea contestațiilor. În perioada 4 – 9 iulie 2024, va avea loc soluționarea contestațiilor, iar pe 9 iulie se vor afișa rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2024.

AUTOR: F.S.