You are currently viewing Trei medalii de argint și una de bronz pentru elevii olimpici români la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Trei medalii de argint și una de bronz pentru elevii olimpici români la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Elevii olimpici români au obținut patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, după cum anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică, într-o postare pe Facebook.

Doi elevi sunt de la licee de stat și doi de la un liceu privat din București. Niciun elev nu este din clasa a XII-a, fiind una din cele mai tinere echipe participante, spun profesorii coordonatori.

Aplaudăm reușita reprezentativei noastre, una dintre cele mai tinere echipe care ne-a reprezentat vreodată la CEOI, niciunul dintre componenți nefiind în clasa a XII-a”

„Premiile au fost obținute la cea de-a XXXI-a ediție a Olimpiadei Central Europeane de Informatică (CEOI) s-a desfășurat la Brno, Cehia, în perioada 23-29 iunie 2024”, potrivit sursei citate.

Competiția a fost inițiată de România în anul 1994, devenind în timp una dintre cele mai prestigioase concursuri de profil.

În acest an au participat echipele reprezentative a 13 țări, transmite SEPI pe rețeaua socială.

Iată elevii și distincțiile obținute:

  • Savu Ștefan-Cătălin, Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale” Ploiești, Argint
  • Voicu Mihai-Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică Bucureşti, Argint
  • Iorgulescu Andrei Paul, Colegiul Național de Informatica “Tudor Vianu” Bucuresti, Argint
  • Tudose Rareș-Felix, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, Bronz

Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative.

Editor: IFA