You are currently viewing Cinci medalii de argint și una de aur pentru elevii olimpici români, la Balcaniada de Matematică pentru Juniori 2024 din Turcia

Cinci medalii de argint și una de aur pentru elevii olimpici români, la Balcaniada de Matematică pentru Juniori 2024 din Turcia

Cinci medalii de argint și una de aur au câștigat elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO) 2024, desfășurată în Turcia, după cum anunță Ministerul Educației sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Competiția se desfășoară la Antalya și se termină duminică, 30 iunie, cu revenirea echipelor acasă, potrivit programului de la organizatori. Sâmbătă este ceremonia de premiere. Olimpiada este la a 28-a ediție.

Doi elevi din lotul național al României sunt de la școli de stat din Târgu Mureș și Iași, iar trei de la școli private din aceeași rețea de învățământ particular.

Au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia, care sunt țări membre oficiale ale competiției, precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franța, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan – țări cu statut de invitat. Turcia a putut participa cu încă o echipă (Turcia B), cu statut de invitat, fiind țara gazdă, conform postării Ministerului Educației din România.

Iată medaliile obținute de elevii români:

Medalia de aur:

  • Tudor Chelaru, clasa a VII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Iași

Medalii de argint:

  • David Mathe, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Dacia”, Târgu Mureș
  • Cezar-Luca Mironov, clasa a IX-a, Liceul Internațional de Informatică, București
  • Ilinca-Rucsandra Radu, clasa a VII-a, Colegiul Național Iași
  • Rareș Drăgușanu, clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București
  • Gabriel-Cristian Vergelea, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Spectrum” Constanța

Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu, de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina, în calitate de leader și Cristian-Teodor Mangra, de la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București – deputy leader.

Cu sprijinul Societății de Științe Matematice din România, profesorul Vladimir Cerbu de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a însoțit delegația României în calitate de observator A”, transmite Ministerul Educației în postare.

Editor: IFA