You are currently viewing Două echipe de elevi români, din Ploieşti și Iași, pe locul I la Competiţia Internaţională de Robotică ”Maryland Tech Invitational”

Două echipe de elevi români, din Ploieşti și Iași, pe locul I la Competiţia Internaţională de Robotică ”Maryland Tech Invitational”

Două echipe de elevi din România, CyLiis, din Iaşi, şi Ro2D2, din Ploieşti, au reuşit performanţa de a se clasa pe primul loc la cea de-a opta ediţie a Competiţiei Internaţionale de Robotică ”Maryland Tech Invitational” (MTI).

Anunţul a fost făcut luni de directoarea Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, Adina Romanescu, pe pagina sa de socializare.

Felicitări, CyLiis pentru performanţa de a deveni campioană mondială, împreună cu Ro2D2, o echipă românească pe care o apreciem foarte mult pentru rezultatele sale constante, anul acesta la MTI a fost pe locul I. Am vibrat alături de fiecare echipă din România finalistă la MTI şi am trăit cu multă bucurie fiecare meci câştigat. Echipa de robotică CyLiis s-a dezvoltat continuu, integrând în fiecare an experienţele de învăţare din fiecare competiţie şi feedback-ul specialiştilor dedicaţi dezvoltării roboticii în şcoli. Echipele Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, participante la competiţia mondială MTI, CyLiis şi Peppers sunt mentorate de profesorul Mirela Ţibu şi absolvenţi LIIS, dintre aceştia, Cătălin Puricoi a şi însoţit elevii acum la competiţia Maryland Tech Invitational 2024″, a transmis Adina Romanescu.

Aceasta a declarat, pentru Agerpres, că titlul de campioană mondială câştigat de echipa CyLiis la MTI onorează şi motivează atât profesorii, cât şi elevii ieşeni să se implice şi mai mult în dezvoltarea roboticii în şcoli.

Editor: IFA