You are currently viewing Se reduce viteza trenurilor, atât pe timp de caniculă, cât și în zilele furtunoase

Se reduce viteza trenurilor, atât pe timp de caniculă, cât și în zilele furtunoase

CFR Călători anunță extinderea restricțiilor de viteză pe calea ferată în această perioadă, punând pe primul loc siguranța pasagerilor.

România se confruntă cu temperaturi extrem de ridicate ce au impact şi în transportul feroviar. Ca atare se extind restricţiile de viteză pe calea ferată pe perioada prognozată de meteorologi ca fiind caracterizată cu fenomene meteo extreme: caniculă şi furtuni puternice. Prioritatea CFR Călători este siguranţa pasagerilor şi face eforturi susţinute pentru menţinerea în circulaţie a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalaţii de climatizare„, informează luni un comunicat al companiei, citat de Agerpres.

Infrastructura feroviară și materialul rulant din România nu au fost proiectate pentru temperaturile caniculare tot mai frecvente din ultima vreme. Sub soarele arzător, șinele pot ajunge la temperaturi de peste 50-80 de grade Celsius, punând în pericol siguranța circulației.

Aceasta este o provocare cu care se confruntă atât România, cât şi ţările care trec prin aceleaşi schimbări climatice. În zilele cu temperaturi exterioare caniculare la nivelul şinei se înregistrează de multe ori chiar şi peste 50 – 80 de grade Celsius la soare. Trebuie avut în vedere că ţările care au, tradiţional, o climă mult mai caldă au proiectată infrastructura şi materialul rulant pentru a rezistă la temperaturi mult mai ridicate. Totodată şi în aceste ţări se iau aceleaşi măsuri de prevenţie, precum în România, dacă temperatura creşte peste nivelul pentru care a fost proiectat transportul feroviar„, se menţionează în comunicat.

Editor: IFA