You are currently viewing AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU DE PLOI ȘI VIJELII ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU DE PLOI ȘI VIJELII ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare valabilă în intervalul 2 iulie, ora 10:00 – 3 iulie, ora 10:00, pentru întreg județul Dâmbovița!

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

În județul Dâmbovița, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1…3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50…70 l/mp.

Recomandăm cetățenilor să respecte următoarele:

Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.