You are currently viewing Deputatul Dan Vîlceanu, urmărit penal pentru că l-a bătut și l-a mușcat pe deputatul Florin Roman în Parlament

Deputatul Dan Vîlceanu, urmărit penal pentru că l-a bătut și l-a mușcat pe deputatul Florin Roman în Parlament

Deputatul Dan Vîlceanu (ex-PNL) a fost pus sub urmărire penală pentru ultraj, purtare abuzivă și tulburare a ordinii și liniștii publice, după agresarea deputatului Florin Roman în Parlament, pe 21 mai.
Dan Vîlceanu spune că nu se aștepta „că se va ajunge la o chestiune cu Parchetul”.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat marți că procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Dan Vîlceanu pentru ultraj, purtare abuzivă și tulburare a ordinii și liniștii publice.

Potrivit anchetatorilor, acesta i-a produs lui Florin Roman „leziuni traumatice, prin lovire cu corp dur şi zgâriere, ce necesită pentru vindecare un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale”.

Mi-e rușine cu evenimentul acela, e un eveniment care nu mi-e caracteristic și pentru partea mea de vină îmi cer scuze”, a spus Vîlceanu.

Deputatul ex-PNL a mai spus că spera ca procurorii să nu înceapă o anchetă împotriva sa.

„Nu știam că se va ajunge la o chestiune cu Parchetul. Am putea să încetăm cu lucrurile astea”, a menționat Dan Vîlceanu.

Potrivit ÎCCJ, activitatea persoanei vătămate şi a inculpatului, în exercitarea funcţiei de demnitate publică, este reglementată de Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

Astfel, potrivit art. 25 din Legea nr. 96/2006, deputaţii beneficiază de protecţia autorităţii pe durata exercitării mandatului de parlamentar, fiind purtători ai autorităţi publice de stat, iar dispoziţiile art. 257 C.pen. li se aplică în mod corespunzător. Imunitatea parlamentară este limitată la opinii politice, respectiv pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului cu privire la care deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică”, arată Înalta Curte.

Editor: IFA