You are currently viewing România a fost eliminată de la EURO după înfrângerea din optimi cu Olanda

România a fost eliminată de la EURO după înfrângerea din optimi cu Olanda

România a părăsit EURO 2024. „Tricolorii” au fost eliminași în optimi, după de ce au fost învinși cu 0-3, de către Olanda, o echipă cu un lot ce ce la valorează peste 180 milioane de euro. În disputa de la Munchen, națională României a început promițător, dar o dată cu scurgerea timpului, olandezii și-au arătat superioritatea din plin.

În prima repriză, Olanda au marcat prin atacantul Gakpo (20), după care, a „mitraliat” naționala noastră pe final de joc, când Malen a reușit „dubla”. Ultimul meci al României la EURO a fost urmărit din tribune stadionului din Munchen de la mai mulți târgovișteni, printre care s-au aflat primarul Târgoviștei, Cristian Daniel Stan sau city-managerul Gabriel Boriga.

Trebuie menționt că naționala României  a câștigat surprinzător grupa și a ajuns în optimi. Dacă analizăm, calificarea în primele 16 echipe din Europa este o performanță mare, raportată la valoarea lotului.

România – Olanda 0-3

Au marcat: Gakpo 20, Malen 83, 90+3.

Stadion: München Football Arena (München), spectaori 62.000.

România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Mogoș (Racovițan 38) – Marius Marin (Cicâldău 71) – Man, Stanciu (Olaru 88), Răzvan Marin, I. Hagi (Alibec 71) – Drăguș (Mihăilă 71). Antrenor: Edi Iordănescu.

Olanda: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, van Dijk, Ake (Van De Ven 69) – Schouten (Veerman 69), Reijnders – Bergwijn (Malen 46), Simons, Gakpo (Weghorst 84) – Depay (Blind 90+2). Antrenor: Ronald Koeman

Arbitru: Felix Zwayer (Germania).

M.I.