You are currently viewing A apărut ediția a IV-a a albumului-monografic ,,Monumentele eroilor dâmbovițeni – memorii eterne ale neamului românesc”

A apărut ediția a IV-a a albumului-monografic ,,Monumentele eroilor dâmbovițeni – memorii eterne ale neamului românesc”

Asociația Națională „Cultul Eroilor” Dambovița anunță că a apărut ediția a IV-a, adăugită și revizuită substantial, a albumului-monografic „cu valoare de Panteon”, ,,Monumentele eroilor dâmbovițeni – memorii eterne ale neamului românesc”,

Beneficiind de coordonarea științifică a cunoscutului istoric militar, col.(r) Gheorghe Șerban, președintele Filialei ,,Mihai Viteazul” Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, inițiatoarea acestei impresionante opere iconice, cât și de contribuția auctorială a prof.honor.univ.dr. George Coandă, prof.dr.Marian Curculescu, col.(rtr) Dumitru Iov, prof.dr.Cornel Mărculescu, ing.Nicolae Posta, prof. Constantin Voicu, membrii, unii, ai Academiei Americano-Române de Arte și Științe din S.U.A., Societății Scriitorilor Târgovișteni, Societății de Științe Istorice din România, și fotografic a plt.adj.pr. Adrian Robu, albumul pune în valoare, exhaustiv, monumentele de for public nu numai imagistic, ci sunt descrise amănunțit, fiind reprodus integral numele eroilor înscrise pe acestea, cât și cimitirele celor căzuți martiric pe ,,câmpurile de onoare” ale Războiului de Independență (1877-1878), Primul Război Mondial și celui de-al Doilea Război Mondial din secolul trecut.

De asemenea, județului și fiecărei localități care găzduiește asemenea monumente și cimitire i s-a întocmit o documentată fișă/carte de vizită istorică, geografică și administrativă, de aici și caracterul enciclopedic monografic al acestei lucrări cu adevărat monumentale, unică, prin complexitatea ei, în peisajul românesc al unor albume cu caracter iconic memorial.

Albumul se deschide cu o precuvântare/binecuvântare a Înaltpreasfântului Părinte Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, și Exarh patriarhal, și cu mesajele de apreciere semnate de Președintele Consiliului Județean Dâmbovița,Corneliu Ștefan, președintele Filialei ,,Mihai Viteazul” Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria” col.(r) Gheorghe Șerban, prof.honor.univ.dr. George Coandă membru al Academiei Americano-Române de Arte și Științe din S.U.A., și col.ing. Cristian Biță, comandantul Garnizoanei Târgoviște.

AUTOR: F.S.