You are currently viewing Furtuna a lăsat în urmă distrugeri, în județul Dâmbovița

Furtuna a lăsat în urmă distrugeri, în județul Dâmbovița

Vijelia puternică de aseară a creat probleme în județul Dâmbovița. Mai multe acoperișuri au fost smulse în Găești și în Târgoviște, unde acestea au ajuns pe mașinile parcate lângă blocuri.

Și la Găești, acoperișul unui bloc a fost luat de vânt, un copac a căzut peste un autoturism și mai multe străzi au fost inundate. În mai multe localități din județ a ăicat și alimentarea cu energie electrică, spre supărarea microbiștilor, chiar în timpul meciului.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Basarab I al județului Dâmbovița au acționat pe perioada manifestării fenomenelor meteo periculoase în cazul a 19 situații de urgență, iar în restul nopții la alte 16 intervenții. Cele mai multe sesizări s-au înregistrat în localitățile Nucet, Cazaci, Ulmi, Găești, Burduca, Mătăsaru, Titu, Gura Șuții, Conțești.

JUdețul Dâmbovița rămâne, până la ora 10.00 sub incidența Codului Portocaliu de averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1…3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50…70 l/mp.

AUTOR: F.S.