You are currently viewing Keir Starmer a susținut primul discurs în calitate de prim ministru al Marii Britanii

Keir Starmer a susținut primul discurs în calitate de prim ministru al Marii Britanii

Keir Starmer, liderul laburiștilor, a devenit noul prim ministru britanic, după ce partidul său a câștigat alegerile legislative, iar Regele Charles al Marii Britanii i-a cerut deja să formeze un nou guvern, a anunţat vineri Palatul Buckingham.

„Regele l-a primit astăzi în audiență pe Sir Keir Starmer și i-a cerut să formeze o nouă administrație. Sir Keir a acceptat oferta Majestății Sale și a fost numit prim-ministru și prim lord al Trezoreriei”, a anunțat Casa Regală britanică.

Noul prim-ministru Keir Starmer a venit la Palatul Buckingham însoţit de soţia sa şi a fost primit în audienţă de regele Charles, aşa cum cere tradiția.

Anterior, Rishi Sunak venise și el la Regele Charles pentru a-l informa că demisionează.

Keir Starmer a mers apoi în Downing Street 10, reşedinţia premierilor britanici, unde a susținut un discurs.

Ne-ați acordat un mandat clar și îl vom folosi pentru a aduce schimbarea. Pentru a readuce serviciul și respectul în politică. Pentru a pune capăt erei performanțelor zgomotoase. Pentru a vă face viețile mai ușoare. Pentru a ne uni țara”, a declarat noul premier, în primul său discurs în această calitate, în fața susținătorilor lui, potrivit The Guardian.

„Cărămidă cu cărămidă vom reconstrui infrastructura oportunităților. Școlile și colegiile de clasă mondială. Locuințele la prețuri accesibile care, știu eu, sunt ingredientele speranței pentru oamenii muncii”, a dat asigurări noul premier.

Patru națiuni care stau din nou împreună. Înfruntând, așa cum am făcut-o atât de des în trecut, provocările unei lumi nesigure. Angajate într-o reconstrucție calmă și răbdătoare. Așadar, cu respect și umilință, vă invit pe toți să vă alăturați acestui guvern de serviciu public, în misiunea de reînnoire națională. Munca noastră este urgentă și o începem astăzi. Vă mulțumesc foarte mult”, a mai spus Keir Starmer.

Ulterior, noul prim-ministru a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu el și soția sa, Victoria, în fața noii lor locuințe din Downing Street 10, cu mesajul:

Guvernul meu vă va servi. Politica poate fi o forță a binelui. Munca de schimbare începe astăzi.”

Editor: IFA