You are currently viewing Principalul aeroport din Milano va purta numele fostului premier italian Silvio Berlusconi

Principalul aeroport din Milano va purta numele fostului premier italian Silvio Berlusconi

Principalul aeroport din Milano va purta numele fostului premier italian Silvio Berlusconi, a declarat vineri ministrul transporturilor din Peninsulă, Matteo Salvini, potrivit Reuters.

Berlusconi, care a murit anul trecut la vârsta de 86 de ani, a condus patru guverne din fruntea partidului său de centru-dreapta Forza Italia și a fost una dintre cele mai controversate figuri ale Italiei din epoca modernă, provocând puternice diviziuni la nivel social.

Vorbind în cadrul unei confeințe de presă în sudul Italiei, Salvini a spus că autoritatea aviației civile a aprobat o solicitare din partea regiunii Lombardia, care înconjoară orașul Milano, considerat capitala financiară a țării, de a redenumi aeroportul Malpensa în onoarea lui Berlusconi.

Având în vedere că decizia finală aparține ministrului transporturilor, chiar cred că această propunere va fi implementată”, a declarat Salvini, liderul partidului de dreapta Liga și un aliat de lungă durată al lui Berlusconi.

În memoria prietenului meu Silvio, un mare om de afaceri, un mare cetățean milanez și un mare italian”, care „va fi mereu cu noi”, a scris ulterior Salvini, într-un mesaj publicat pe platforma de socializare X, deasupra unei fotografii cu Berlusconi și aeroportul Malpensa.

Editor: IFA