You are currently viewing Partidul lui Marine Le Pen a ieșit pe locul III la alegerile de astăzi, din Franța

Partidul lui Marine Le Pen a ieșit pe locul III la alegerile de astăzi, din Franța

Partidul lui Marine Le Pen nu va putea guverna, după ce a ieșit abia pe locul al treilea, la alegerile desfășurate astăzi în Franța.

Coaliția de stânga „Noul Front Popular” din Franța a câștigat cele mai multe locuri la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor parlamentare din Franța, potrivit celor mai importante sondaje, în timp ce Adunarea Națională (Rassemblement National – RN), considerat de extremă dreapta, nu a reușit să obțină majoritatea absolută pentru a guverna.

O estimare IFOP pentru radiodifuzorul TF1 arată că Noul Front Popular ar putea câștiga 180-215 de locuri în parlament în al doilea tur de scrutin, în timp ce un sondaj Ipsos pentru France TV a estimat 172-215 de locuri pentru blocul de stânga.

Iar un sondaj Opinionway pentru C News TV arată că Noul Front Popular va câștiga 180-210 de locuri, în timp ce un sondaj Elabe pentru BFM TV a proiectat 175-205 de locuri pentru coaliția de stânga.

Blocul centrist al președintelui Emmanuel Macron este plasat puțin înaintea partidului Adunarea Națională (RN) al lui Marine Le Pen în lupta pentru locul doi, potrivit acelorași sondaje.

Pentru majoritatea absolută sunt necesare două sute optzeci și nouă de locuri în Adunarea Națională, camera inferioară a parlamentului Franței.

Editor: IFA