You are currently viewing Custodele Coroanei Margareta s-a întâlnit cu Regele Charles al III-lea

Custodele Coroanei Margareta s-a întâlnit cu Regele Charles al III-lea

Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu se află într-o vizită la Londra și Windsor în zilele de 8 -10 iulie 2024.

În după-amiaza de luni, 8 iulie 2024, la Castelul Windsor, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Alteța Sa Regală Principele Consort au răspuns invitației Majestății Sale Regelui Charles al III-lea. Întâlnirea a avut un caracter privat.

Conform informațiilor de pe pagina de Facebook a Casei Regale Române, prima vizită regală a României în Marea Britanie a avut loc acum 150 de ani. Ea a început în ziua de 7 august 1874 și, timp de câteva săptămâni, Principele Suveran Carol I și Principesa Elisabeta au vizitat Londra, Oxford și alte orașe din Anglia și s-au întâlnit cu Prințul de Wales (viitorul Rege Edward al VII-lea) și cu Ducele și Ducesa de Edinburg, părinții viitoarei Regine Maria.

Ultimul rege al României, Mihai I, a fost stră-strănepot al Reginei Victoria a Marii Britanii, atât pe filieră maternă, cât și paternă. Peste generații, Regele Mihai a fost văr de gradul al treilea cu regretata Regină Elisabeta a Angliei.

Prin urmare, și Margareta, Custodele Coroanei, și Regele Charles sunt veri și au o relație plină de afecțiune, cei doi obișnuind să se întâlnească periodic, la evenimente oficiale, dar și la cele private, de familie, cel mai recent fiind încoronarea suveranului britanic.

Editor: IFA