You are currently viewing PSD trebuie să îi plătească lui Vlad Voiculescu 25.000 euro daune morale pentru postările cu „miliardul furat din vaccinuri”

PSD trebuie să îi plătească lui Vlad Voiculescu 25.000 euro daune morale pentru postările cu „miliardul furat din vaccinuri”

Tribunalul București a decis, marți, că Partidul Social Democrat trebuie să îi plătească lui Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, despăgubiri în valoare de 25.000 euro cu titlu de daune morale.

Procesul a fost intentat „ca urmare a afirmațiilor mincinoase și defăimătoare lansate de partidul condus de Marcel Ciolacu pe tema achiziției de vaccinuri”, se arată într-un comunicat al USR. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Ce a decis Tribunalul București, potrivit portalului instanțelor de judecată:

Admite, în parte, cererea de chemare în judecată. Obliga pârâtul la plata către reclamant a unei despăgubiri în valoare de 25.000 euro, la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu daune morale. Obligă pârâtul să retragă postarea din 23.11.2024 de pe contul său deschis pe reţeaua de socializare Facebook.

Obligă pârâtul la publicarea, pe propria cheltuială a acestuia, a dispozitivului prezentei hotărâri, după rămânerea sa definitivă, în două publicaţii de circulaţie naţională, pe site-ul pârâtului PSD şi pe reţelele de socializare Facebook şi Telegram.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea reclamantului de obligare a pârâtului să înceteze pe viitor orice pretinse afirmaţii defăimătoare la adresa reclamantului.

Obligă pârâtul sa achite reclamantului suma de 100 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxa de timbru şi ia act că reclamantul şi-a rezervat dreptul de a solicita cheltuielile de judecată reprezentând onorariul de avocat, pe cale separată.”

Tribunalul București este prima instanță sesizată în acest caz, iar PSD poate face apel în 30 de zile.

Editor: IFA