You are currently viewing Primarul orașului Slatina, care a pierdut alegerile din 9 iunie, demisionează

Primarul orașului Slatina, care a pierdut alegerile din 9 iunie, demisionează

Primarul în funcție al Slatinei, Emil Moț, care a pierdut alegerile locale din 9 iunie 2024, în fața liberalului Mario de Mezzo, și-a anunțat miercuri, pe Facebook, demisia și a precizat că același lucru urmează să-l facă și cei doi viceprimari ai săi, Alexandru Berechet și Gigi Vîlceleanu.

Emil Moț a explicat motivele acestei decizii: „Vă anunț că voi demisiona din calitatea de primar în funcție al Municipiului Slatina, pentru a facilita o tranziție administrativă lină și pentru a pune stop incertitudinilor generate de situația inedită a alegerilor recente, care nu-i permit primarului ales să-și preia mandatul imediat, ci cu o decalare de trei luni.”

El a precizat că decizia este luată în numele transparenței administrative și pentru a contracara presiunile constante din partea PNL, îndemnând partidul să procedeze conform procedurilor pentru a desemna noi lideri locali. De asemenea,  a anunţat că va pleca și din PSD.

În plus, îmi voi da demisia din calitatea de membru PSD Slatina, pentru a evita orice anatemă aruncată în mod incorect asupra unei echipe care reprezintă vocea a peste 12 mii de cetățeni. Îmi doresc pentru Slatina și slătineni proiecte importante, care să crească poziția de top înregistrată recent, din punct de vedere al prosperității. Sunt convins că echipa PSD Slatina va funcționa, în continuare, după principiul bunei guvernări locale, în care proiectele de dezvoltare să fie susținute și/sau îmbunătățite, astfel încât comunitatea să beneficieze de servicii publice de calitate, infrastructură modernizată și oportunități economice sporite”, a mai scris Moț pe Facebook.

Emil Moţ se află la al doilea primar de mandat, însă la alegerile din 9 iunie nu a mai fost reales în funcţie.
Editor: IFA