You are currently viewing ISU Dâmbovița: Recomandăm populației să acorde atenție curățării șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a permite evacuarea eficientă a apelor pluviale

ISU Dâmbovița: Recomandăm populației să acorde atenție curățării șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a permite evacuarea eficientă a apelor pluviale

În contextul venirii sezonului în care își fac apariția ploile mai abundente, pompierii dâmbovițeni vin cu o serie de apeluri către cetățeni. Aceștia reamintesc că detalii cum ar fi curățarea șanțurilor sau a riglelor pot face diferența, în situația unor fenomene meteo extreme.

„Toamna este un anotimp caracterizat de schimbări meteo frecvente, incluzând atât zile senine, cât și ploi abundente sau furtuni, care, de-a lungul timpului, au cauzat inundații în diverse regiuni ale țării, lăsând în urmă pagube semnificative.
Este esențial ca fiecare persoană să cunoască măsurile de protecție și să le pună în aplicare din timp pentru a reduce riscurile în fața fenomenelor naturale extreme.
Recomandăm populației să acorde atenție curățării șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a permite evacuarea eficientă a apelor pluviale. De asemenea, este important să nu aruncați deșeuri, precum PET-uri sau resturi vegetale, în albiile apelor sau în canalele de colectare, pentru a preveni blocajele ce pot favoriza inundațiile.
În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem un apel către cetățeni să evite traversarea acestora și să nu se apropie de maluri pentru a preveni accidentele.
În situația producerii unor inundații, este vital să urmăriți constant anunțurile autorităților și să respectați indicațiile acestora, pentru a evita expunerea la riscuri inutile.
Șoferilor le recomandăm să evite deplasările în zonele afectate de inundații sau în cele aflate sub avertizări meteo severe, precum și să verifice prognoza meteo înainte de a porni la drum.
În cazul manifestării vântului puternic, sfătuim populația să rămână în spații închise care oferă protecție și să evite deplasarea în zone cu risc crescut, cum ar fi cele cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care pot fi doborâți de rafalele puternice”, transmite ISU Dâmbovița.

AUTOR: F.S.