De 10 ani, programul educațional Ajungem MARI, desfășurat de Asociația Lindenfeld, sprijină copiii și tinerii instituționalizați să devină adulți responsabili, independenți și fericiți. Peste 3.000 de copii sunt sprijiniți educațional, moral și emoțional de o echipă de 1.400 de voluntari, în București și 24 de județe din țară, printre care și Dâmbovița.
Până în prezent, peste 10.000 de voluntari și-au dedicat 3 ore pe săptămână din timpul lor pentru a ajuta copiii instituționalizați să aibă o viață mai bună. Le-au oferit pregătire școlară, au organizat ateliere de dezvoltare personală, ateliere creative, excursii și ieșiri. I-au însoțit în tabere de viață independentă, i-au dus la ședințele de psihoterapie și de consiliere vocațională, i-au ajutat să-și descopere pasiunile pe care mulți le-au transformat în joburi.
În prezent se caută noi voluntari pentru a duce mai departe acest proiect. În județul nostru este nevoie de 25 de persoane dispuse să ajute copiii să râdă, să viseze și să facă pași spre o viață mai bună.
„În perioada 5 august – 30 septembrie 2024, derulăm o nouă campanie de recrutare a voluntarilor care vor să facă bine, schimbând astfel cu paşi mici lumea copiilor din sistemul de protecție. Căutăm oameni cu inima mare care să le ofere copiilor și tinerilor instituționalizați 3 ore pe săptămână din timpul lor şi şansa unui viitor mai bun.
Următorul modul de voluntariat dedicat copiilor şi tinerilor aflaţi în sistemul de protecţie începe în 15 noiembrie 2024 și durează până în 30 iunie 2025, cu posibilitatea de prelungire. Copiii au mare nevoie de implicare și stabilitate. E important ca voluntarii care se alătură programului să rămână cu ei o perioadă mai îndelungată, să nu dispară brusc din vieţile lor și să fie abandonați din nou.
Ședinţele de lucru cu copiii vor fi stabilite de comun acord de la începutul modulului și vei păstra acest program pe parcursul întregului modul. De exemplu, vei lucra cu copiii sâmbătă de la ora 10.00. În funcție de vârsta copiilor este recomandat ca ședințele să dureze 2h la care se adaugă încă 1 oră pregătirii lecției. Dacă timpul îți permite, poți lucra pe rând cu două grupe de copii, câte o oră cu fiecare.
Vei lucra săptămânal cu 1-6 copii. În funcție de cunoștințele tale și de nevoile lor vei fi repartizat pentru: a-i ajuta cu pregătirea școlară la materiile pe care le cunoști, a-i însoți la ieșiri și excursii în afara centrelor, a organiza pentru ei diverse ateliere creative și de dezvoltare personală (avem pregătite suporturi de curs cu toate activitățile și jocurile), dar chiar și pentru a te juca cu copiii, a-i asculta în momentele mai dificile și a-i încuraja să aibă inițiativă”, transmit inițiatorii.
AUTOR: F.S.