S-a dat startul nominalizărilor pentru a V-a ediție a competiției „Destinația anului” – 2025. Dâmbovițenii sunt invitați să-și propună obiectivele preferate din țară, structurate pe cele șase categorii de concurs:
– orașe care inspiră – pentru municipiile care se remarcă prin notorietate și investiții în turism;
– stațiuni Balneo-Climaterice – stațiuni deschise pe întreaga durată a anului, de interes local și național;
– tărâmuri fermecate – localități sau regiuni până la 3,000 km² cu valoare naturală și istorică deosebită;
– sate de poveste – sate și comune ce oferă experiențe autentice în mediul rural;
– distracție și aventură – destinații ce oferă experiențe pentru toate vârstele, sportive sau de agrement;
– cultură și educație – muzee, castele și alte atracții culturale.
Nominalizările se pot face în perioada 12 noiembrie – 5 decembrie 2024 pe platforma www.destinatiaanului.ro, iar destinațiile calificate vor fi anunțate în ziua de 17 decembrie 2024. În etapa urmatoare, finalistele vor fi selectate pe baza unui set de criterii bine definite și vor fi anunțate public pe 25 ianuarie. În ultima etapă a concursului destinațiile câștigătoare vor fi alese pe baza votului publicului și al juriului firmat din experti și arhitecți dar și a rezultatelor unei cercetări sociologice.
„Proiectul Destinația Anului își propune să inspire românii să continue să descopere valorile autentice și frumusețile unice ale țării. „Ne dorim să transformăm vacanțele în România într-un motiv de mândrie, o experiență de neuitat, vibrantă, și nu doar o opțiune economică. În aceste vremuri, mândria locală este esențială pentru revitalizarea destinațiilor noastre turistice și pentru o viață mai bună atât pentru locuitori, cât și pentru vizitatori,” a declarat Mihai Bârsan, fondatorul Destinația Anului.
„Destinația Anului” este o competiție de interes național organizată în parteneriat cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Alianța pentru Turism, Uniunea Consiliilor Județene din România, Institutul pentru Orașe Vizionare (IOV), Oficiul Național al Turismului al Republicii Moldova, Asociația Cred în România, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost Antreprenorești, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice București și Asociația de Ecoturism din România (AER)și Mamaia.
AUTOR: F.S.