Primăvară capricioasă, în zona montană dâmbovițeană. Vremea s-a încălzit din nou, în munții Bucegi, ajungând la maxime de până la 10 grade Celsius, ceea ce, împreună cu ploile prognozate pentru zilele viitoare, va favoriza formarea de avalanșe.
La peste 1800 m, în partea superioară a zăpezii se întâlnește un strat puternic umezit de zăpadă și care se va umezi suplimentar pe fondul temperaturilor pozitive și al ploilor, local însemnate cantitativ. În profunzime, spre sol, se întâlnește zăpada mai veche, compactată. În condițiile date vor apărea curgeri sau avalanșe de topire de dimensiuni mici și izolat medii, în special pe pantele cu acumulări mai consistente. În cazuri izolate avalanșe pornite de la altitudini superioare pot coborî ușor sub altitudinea de 1800 m – risc moderat.
La altitudini mai mici de 1800 m, stratul de zăpadă este în mare parte topit, exceptând pantele sau văile umbrite, unde mai întâlnim zăpadă veche.
Vremea va fi mai caldă decât cea normală pentru această perioadă și în general închisă. Cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse se vor semnala ploi, mai ales cu caracter de aversă, însoțite trecător și de descărcări electrice și de scurte intensificări ale vântului, iar izolat de grindină sau de măzăriche. Pe crestelemontane precipitațiile pot fi trecător mixte. Local, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și izolat 30-35 l/mp Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare de 50-70 km/h în majoritatea masivelor. Trecător se va semnala ceață.
AUTOR: F.S.