Istoria este necruțătoare cu perdanții, mai ales în politică. Rar s-a văzut un lider care să înregistreze eșec după eșec și totuși, să aterizeze pisicește în aceeași funcție de conducere deși milioane de oameni îi transmit fără menajamente că nu-l mai vor. Și totuși, Marcel Ciolacu pare că vrea să ne dovedească cu tot dinadinsul că el este un nemuritor.
După ce a pierdut toate alegerile în care și-a condus partidul, mai puțin pe cele locale în care comunitățile au ales oameni nu partide, după ce a înregistrat un record negativ după altul, culminând cu primele alegeri prezidențiale în care PSD-ul nu a avut un candidat propriu, nici măcar în primul tur, după ce s-a dovedit că UDMR-ul reușește să-și canalizeze oamenii spre votul util partidului, în timp ce pe Ciolacu nu l-a mai ascultat nimeni dintre ai lui și a votat toată lumea cum a simțit nevoia, abia după luni de astfel de „reușite”, liderul buzoian a făcut, astăzi, un timid pas în spate. Nu înainte de a ne asigura, însă că nu ne lasă chiar de izbeliște și că rămâne acolo să vegheze ca nu cumva altcineva să reușească să mai ridice din cenușă partidul care timp de 35 de ani a fost principala forță politică din România.
„Azi am făcut un pas dificil, dar necesar: mi-am încheiat mandatul de președinte al Partidului Social Democrat, cu inima plină de recunoștință și respect față de toți cei care mi-au fost alături în acest proiect (…)Am ales să mă opresc aici, dar nu plec nicăieri. Voi rămâne toată viața mea un om de stânga. Rămân aproape de voi, ca membru al acestei mari familii politice, cu toată încrederea că Partidul Social Democrat va continua să fie forța principală a echilibrului și progresului în România.
Rămân aici. Dar nu pe scenă. Nu în frunte, ci în rând, dar cu inima la fel de legată de PSD ca în prima zi. Vă sunt recunoscător că mi-ați acordat încrederea de a conduce cel mai important partid al țării și că m-ați susținut pentru a deveni prim-ministru al Guvernului României.
Vă mulțumesc. Vă iubesc. Și vă rog: aveți grijă unii de alții, și nu uitați niciodată de ce suntem aici. Pentru oameni. Pentru dreptate. Pentru speranță. Pentru credință!”, a scris Ciolacu pe pagina sa de socializare.
În ciuda tonului împăciuitor, postarea sa a fost întâmpinată de un val de comentarii critice, sarcastice și de prea puține regrete pentru această despărțire. Redăm mai jos câteva dintre acestea.
Du-te învârtindu-te!!!!
Să nu mai auzim de tine în politică niciodată!
Mulțumim pentru rezolvarea inechitățiilor rezerviștilor militari!
Zici ca, in sfarsit, ati inteles ce v-au spus cetatenii?
Ca păreți tare greu de cap, a trebuit sa repetam de trei ori anul trecut si de vreo doua ori anul asta.
O sugestie, ca suntem de treaba. Nu-l puneti sef pe Grindeanu OUG 13, ca ajungeti sub 10%.
Victor Negrescu ar trebui să fie in prim-plan, daca ne dorim să și facem ce zicem, adica reformarea pe bune a PSD! Lasați si tinerii să incerce in acest partid!
De-ar lua si partidul dupa el, dar mi-e ca nu pleaca definitiv, tot prin parlament o sa bintuie, nu se leapada de privilegii si pensie speciala!
Sunt multe pisici prin copaci care necesită sa fie salvate.
Ati fi putut sa rămâneți în istorie dar ati ales sa fiti LAȘ. „Pleava societatii ” v-a spus ca nu veți fi pe viata primul ministru și sau sef PSD.
Ați fost cel mai slab prim ministru!!!
Fa-ne sa ne fie dor de matale, nea Marceleeee!
Sunteti o rușine pentru România, pentru social-democrație, pentru ideea de om politic.
Nu s-a terminat trebuie sa plătești pentru toate nenorocirile pe care le-ai făcut!
Da. Partidul a devenit o adunatura de grupuri de interese. Ce mai inseamna psd in ziua de azi? Ati dus partidul, de la maretele realizari (nu numai ale psd, ci impreuna cu alte partide si organizatii) la dezastruoasele infrangeri din ziua de azi!
Trebuie o noua echipa care sa redea partidului adevarata valoare de stanga democratica, o doctrina (un program al partidului) in raport cu realitatile si provocarile actuale.
Sincer, ati fost si sunteti depasiti de situatie: economic-financiar-social si programatic.
Ati lasat guvernul, ati lasat partidul, dar si o seama de „probleme” neelucidate.
Când erai la conducere de ce ți-ai batu joc de românii? De bieții copii si bătrâni. Îți iei iertaciunile acuma. Ți-e frică că o să ajungi și tu cu pensie mica și bolnav intr-un spital din România, pentru care nu ai fost în stare sa sa faci nimic.
Puteați să scurtați discursul. Atâtea cuvinte și nu văd nicăieri nici măcar scuzele de complezență după ce ați avut cel mai dezastruos parcurs din politica românească, ne-ați lăsat cu datorii și ați încurajat valul de ură și ruptura dintre români. Vă mulțumim noi că faceți un pas în spate (sperând că nu e doar marketing) și vă rugăm să stați departe de politică. Pensie liniștită!
AUTOR: F.S.