You are currently viewing Cezar PREDA (PNL): Victor Ponta adună mult cu gura

Cezar PREDA (PNL): Victor Ponta adună mult cu gura

  • Post category:POLITIC

Victor Ponta a devenit, în ultima perioadă, cel mai acerb critic al liderului PSD, Liviu Dragnea. Mulți analiști consideră că astfel, aproape fără efort, Ponta s-a transformat într-un… exponent al opoziției politice, chiar dacă, până mai ieri, era numero uno în PSD.

Proiectul politic pe care Victor Ponta îl promovează agresiv, Pro România, a devenit, aproape peste noapte, vedeta scenei politice românești, mai ales după ce un număr important de parlamentari – dar și figuri importante din teritoriu, s-au încolonat în spatele fostului prim-ministru.
Deși pare a fi în plin proces de creștere, explozivă, Pro România nu convinge pe toată lumea. Ba, sunt voci care vorbesc despre inițiativa de Start Up Party a lui Victor Ponta ca despre o ”gogoașă umflată artificial” și care se va dovedi la fel de lipsită de substață ca alte proiecte politice născute moarte.
Recent, Victor Ponta declara că partidul său ”adună” toți nemulțumiții din PSD, dar și din alte partide. Comentând agitația din ultima perioadă, deputatul liberal Cezar Preda a declarat că”Victor Ponta adună foarte mult cu gura”, așa-zisa campanie de racolare fiind, de fapt, doar o mișcare de PR politic.
Pe de altă parte, fruntașul liberal nu crede că prozelitismul Pro România ar slăbi poziția PSD în Parlament, plecările unor parlamentari social-democrați, oricât de spectaculoase din punct de vedre mediatic, fiind anulate de afluxul constant de parlamentari care vin la PSD, părăsind PMP sau chiar PNL. Așa încât nu doar că nu se pune problema pierderii majorității parlamentare, dar PSD-ALDE lucrează de zor la o consolidarea prezenței în cele două camere, în perspectiva adoptării unor legi organice.
În altă ordine de idei, opoziția pe care Victor Ponta o face PSD – sau actualei conduceri a partidului, într-o altă abordare – nu avantajează în niciun fel PNL. ”Ei (Pro România, n.n) sunt tot în buffer-ul stângii. Ei au interesul să-i dea jos pe Dragnea și pe Dăncilă dar nu să pună de la noi. Deci câștigul nostru, în realitate, nu există”, afirmă Preda.

video
play-rounded-fill