You are currently viewing USR Dâmbovița în (re)construcție

USR Dâmbovița în (re)construcție

  • Post category:POLITIC

artid ajuns pe val, spectaculos, în Parlament, Uniunea Salvați România (USR) pare să fi înțeles că e nevoie și de clasicele structuri în teritoriu, dacă dorește să conteze și la viitoarele alegeri.

În Dâmbovița, USR a strălucit multă vreme prin… absență, însă în ultimele 18 luni s-a vorbit destul de mult despre formațiunea în cauză, grație unicului parlamentar pe care îl are în județ.

Dumitru Lupescu, deputat USR de Dâmbovița, și-a luat în serios mandatul și a reușit să iasă în evidență prin acțiuni care au avut în centru preocupărilor problemele  dâmbovițenilor. De altfel, o sinteză a activității parlamentarului în cele 18 luni de mandat, care a fost publicată în presă, conține mai multe exemple de implicare a lui Dumitru Lupescu.

Misiunea deputatului USR pare o încercare demnă de Sisif: singurul parlamentar USR în Dâmbovița a moștenit o situație imposibilă, partidul său nu avea niciun fel de structuri în teritoriu iar organizația județeană exista mai mult pe hârtie. Fără finanțare pentru activitatea curentă, USR nu își permite nici măcar un sediu stabil.

În bună parte, problema a fost rezolvată de deputatul Lupescu, care a decis schimbarea sediului cabinetului parlamentar, care se afla într-o zonă nu foarte vizibilă, alegând un spațiu pe B-dul Independenței, unde cei care doresc pot să meargă în audiență și unde interacțiunea cu membrii și simpatizanții partidului este mult mai facilă.

În acest fel, Dumitru Lupescu, liderul interimar al unei organizații aflată literalmente în fața de creație, poate ține legătura cu cetățenii și se poate implica în rezolvarea problemelor acestora.

Fost militar de carieră, cu activitate bogată în organizațiile civice, Dumitru Lupescu declară că dorește să-și îndeplinească mandatul cât mai bine, în ciuda percepției cvasi-generale despre membrii Parlamentului.

video
play-rounded-fill