You are currently viewing USR cere demisia lui Toader

USR cere demisia lui Toader

Uniunea Salvați România cere demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, dat fiind că publicarea raportului preliminar al Comisiei de la Veneția pe tema legilor justiției din România a devoalat atacul fără precedent îndreptat tocmai împotriva a ceea ce dl. Toader ar fi trebuit să apere: JUSTIȚIA!

Inedit în demersul USR este că formațiunea lui Barna cere demisia… de rușine, considerând că nu există nimic onorabil în comportamentul ministrului Toader.

Într-un comunicat de presă, USR cere ca gestul d-lui Toader ar trebui urmat și de alți responsabili pentru haosul legislativ, persoane care ar trebui să renunțe – dacă nu la fotoliul de parlamentar – măcar la șefia comisiilor parlamentare pe care le conduc.

Demisia, nu de onoare, ci de rușine! Tudorel Toader este încă ministrul justiției? Imediat după publicarea raportului preliminar al Comisiei de la Veneția pe tema legilor justiției din România, ministrul ar fi trebuit să își scrie demisia. Nu de onoare, ci de rușine!

Tudorel Toader este membru al Comisiei de la Veneția și a girat modificările propuse de PSD-ALDE care încalcă independența justiției. Domnul ministru face România de râs în cadrul acestui for internațional. Raportul preliminar al Comisiei de la Veneția este o palmă pentru Tudorel Toader, care nu poate să paseze responsabilitatea către Parlament.

Nu a uitat nimeni că după aproape un an de zile la minister, marele profesor Tudorel Toader a prezentat un proiect de modificare a legilor justiției care a fost criticat vehement de magistrați. Ca să scape de responsabilitate, Tudorel Toader a trântit proiectul pe masa Comisiei speciale din Parlament și apoi nu și-a mai făcut apariția la dezbateri. Ministrul nu are scuza incompetenței, știa foarte bine că modificările aduse legilor justiției subminează independența magistraților, dar a preferat să stea ascuns ca apoi să dea vina pe alții. Nu ține!

Odată cu Tudorel Toader, trebuie sa își dea demisia, dacă nu din funcția de parlamentari, cel puțin din funcțiile de președinți de comisii dl. Florin Iordache, dl. Eugen Nicolicea și dl. Robert Cazanciuc.

USR luptă în continuare pentru ca modificările legilor justiției să nu intre în vigoare.”