Dâmbovița semnează: #FARAPENALI!

Chiar dacă vara și-a intrat în drepturi și motoarele politicii dâmbovițene merg la relanti, acțiunea #farapenaliinfunctiipublice continuă, inițiatorii și susținătorii acestei campanii civice fiind deosebit de activi.

USR Dâmbovița, care s-a angajat în campania de strângere de semnături pentru modificarea Art. 37 din Constituție, astfel încât cei care sunt condamnați definitiv să nu mai aibă acces la funcții publice, este decisă să contribuie la strângerea celor 500.000 de semnături necesare.

Până în prezent, la nivel național, s-au strâns peste 300.000 de semnături, ceea ce face posibilă atingerea țintei de jumătate de milion până la începerea următoarei sesiuni parlamentare.

Lucrurile nu merg la fel de bine în Dâmbovița, unde s-au strâns aproximativ 2.000 de semnături din cele 10.000 pe care mizau inițiatorii. Dumitru Lupescu, deputat USR de Dâmbovița, pune pe seama reticenței oamenilor de a furniza date personale, fapt care ar putea atrage asupra lor presiuni sau repercusiuni din partea celor care guvernează județul.

Totuși, subliniază deputatul Lupescu, oamenii trebuie să înțeleagă că nu este vorba de o acțiune politică, partinică, ci de o inițiativă civică normală, dacă ne dorim alinierea României la standardele de moralitate și legalitate specifice națiunilor în care statul de drept funcționează.

Deputatul Dumitru Lupescu este, în aceste zile, implicat în campania care continuă în mai multe localități ale județului, în tentativa de a-i sensibiliza pe dâmbovițeni în legătură cu necesitatea asanării societății românești.

Pentru cei care doresc să semneze petiția pentru eliminarea penalilor din funcții publice, USR Dâmbovița oferă îndrumare pe contul de Facebook al organizației, unde sunt comunicate locurile și programul acțiunii respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *