Rovana pacifică PSD Dâmbovița

Războiul de gherilă la care Adrian Țuțuianu visa, după excluderea din PSD, s-a… fâsâit! Deși la bursa zvonurilor se vorbea despre o rebeliune a susținătorilor fostului tătuc al PSD Dâmbovița, nu doar că aceasta nu s-a produs, dar senzația generală a fost aceea că Rovana Plumb l-a umilit pe (încă) vicepreședintele Senatului, reușind să-și impună voința în BPJ al PSD fără nici un efort vizibil.

Simplul fapt că nu s-au înregistrat absențela ședința de vineri, convocată de Rovana Plumb, arată că membrii BPJ nu sunt dispuși să-și sacrifice cariera politică pentru a scoate castanele din foc pentru alții.

 Chiar dacă unii dintre membrii forului de conducere județean nu păreau foarte fericiți, cert este că, deocamdată, Rovana Plumb și-a consolidat poziția de președinte interimar, înăbușind în fașă orice încercare de a sfida autoritatea conducerii centrale a partidului.

După o ședință care a durat mai bine de trei ore și care nu a părut deloc tensionată, declarația de presă a ministrului-președinte interimar a lăsat să se înțeleagă că organizația PSD Dâmbovița va depăși fără mari sincope situația, obiectivele declarate fiind prezervarea unității partidului, punerea în aplicare a proiectelor asumate în campania electorală și pregătirea pentru scrutinele care urmează.

Pentru a demonstra că organizația rămâne unită chiar și după mazilirea lui Adrian Țuțuianu, membri BPJ au asistat, alături de jurnaliști, la declarația Rovanei Plumb, care, de altfel, le-a mulțumit pentru maturitate politică de care au dat dovadă.

”În cadrul Biroului Politic județean, primul după CEX-ul care a avut loc la București, mesajul unanim al tuturor colegelor și colegilor parlamentari, consilieri județeni și primari care fac parte din BPJ, este acela de unitate. Organizația PSD Dâmbovița merge la fel de puternică și unită.

Cel de-al doilea mesaj este cel de muncă, prin care s punem în aplicare măsurile cu care am venit în fața românilor, atât aici, în județ, cât și la nivel național. Comunitățile locale, prin colegele și colegii noștri primari, vor răspunde nevoilor cetățenilor, vor veni cu soluții și cu măsurile pe care le-au promis și pe care le vor respecta. Guvernul condus de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă sprijină toate comunitățile locale și de aici, din Dâmbovița, pentru a răspunde nevoilor și problemelor cetățenilor(…) Mă bucur enorm de mult că astăzi acest sentiment de unitate, de demnitate și de muncă în echipă este în continuare temelia forței organizației PSD Dâmbovița și vreau mulțumesc tuturor pentru modul în care au răspuns convocării Biroului Politic Județean, convocare pe care am făcut-o în calitatea mea de președinte interimar al organizației PSD Dâmbovița.

Ca președinte interimar al PSD Dâmbovița, voi răspunde la orice solicitare a colegelor și colegilor noștri parlamentari, consilieri județeni, consilieri locali, primari începând de la Târgoviște, pentru a veni cu soluții și cu sprijin. Le mulțumesc pentru faptul că, și de această dată, deși organizația a trecut prin momente dificile, au dat dovadă, ca întotdeauna, și aveam încredere în acest lucru, de maturitate politică, însemnând responsabilitate față de cetățenii care ne-au votat”, a declarat Rovana Plumb.

Rovana Plumb a evitat orice referire la Adrian Țuțuianu și la excluderea acestuia din partid, iar în momentul in care i s-a cerut să comenteze atacurile la adresa sa, lansate de fostul nr. 1 din PSD Dâmbovița, a evitat comentariile care ar fi putut inflama situația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *