You are currently viewing Transportul public bagă zâzanie în CLM

Transportul public bagă zâzanie în CLM

Liberalii târgovișteni se vor opune proiectului privind transportul public din municipiu, dacă majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Local Municipal nu va acționa transparent și în interesul târgoviștenilor.

Situația transportului public de persoane în Târgoviște, asigurat în prezent de AITT, este foarte delicată, primarul Stan anunțând de mai multă vreme că vrea să renunțe la colaborarea cu AITT și să reformeze din temelii acest serviciu public.

Dar, în ciuda declarațiilor de intenție, problema rămâne iar rezolvarea nu se întrevede prea curând.

În acest sens, declarația liderului liberalilor târgovișteni, Aurelian Cotinescu, anunță că dezbaterea pe tema amintită nu va fi nici ușoară, nici lipsită de surprize pentru putere.

”Nu am primit încă din partea Primăriei Târgoviște un răspuns la solicitările ridicate de noi. În luna noiembrie 2018 am depus, prin consilierii noștri,  un Memoriu în 10 puncte, prin care solicitam lămuriri în privința situației din transportul public și lămuriri privind situația contractului cu AITT.

Au trecut 45 de zile și nu am primit niciun răspuns. În acest moment ceasul ticăie, timpul trece, și vom fi solicitați din nou să votăm pentru încheierea cât mai grabnică a unui Acord cu AITT.

Noi suntem pentru dezvoltarea orașului nostru, ne dorim acest lucru, participăm activ la toate proiectele majore propuse pentru dezvoltarea și modernizarea orașului, dar am spus încă de la început că ne interesează foarte mult felul cum sunt cheltuiți banii publici, metodele prin care sunt cheltuiți acești bani.  

Nu am ridicat acele solicitări din dorința de a veni așa cu o preocupare falsă din partea noastră. Nu. Acele puncte pe care le-am ridicat aduc lumină în situația din transportul public, ne ajută pe noi să avem o poziție corectă, consilierii noștri să voteze în cunoștință de cauză, iar cetățeanul să știe exeact cum s-au cheltuit banii plătiți prin taxe și impozite.

În urma acestui Acord urmează să se facă o serie de evaluări privind autobuzele, imobilele şi terenurile. Vom urmări cu mare atenție felul cum se vor face acele evaluări, felul cum se va propune schimbul respectiv și dacă nu vom avea răspunsurile corecte și vom simți cea mai mică problemă în ceea ce ni se va propune… nu vom vota. Așteptăm cu mare interes răspunsurile”, a declarat  președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu.

video
play-rounded-fill