You are currently viewing ALDE Dâmbovița, la vânătoare de USR-iști!

ALDE Dâmbovița, la vânătoare de USR-iști!

  • Post category:POLITIC

Oarecum surprinzător, NU PNL este prima opțiune a ALDE atunci când vine vorba de recrutat noi membri pentru formațiunea condusă de președintele Senatului.

USR ar putea fi o bună pepinieră pentru liberal-democrații de mâine, fruntași ai ALDE declarând deschis intenția de a recruta membri sau simpatizanți din tabăra d-lui Barna.

Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița a declarat zilele trecute că partidul pe care îl reprezintă nu exclude înregimentarea celor care acum fac parte din alte partide și că, în Dâmbovița cel puțin, USR este vizat într-o mai mare măsură, ca țintă pentru recrutări de noi membri, decât PNL.

”Din PNL oamenii vin natural spre noi, ne consideră asemenea lor, liberali. Și mai este și Călin Popescu Tăriceanu, despre care mulți spun că a fost cel mai bun prim-ministru în ultimii 30 de ani, care reprezintă o garanție”,spunea cu puțin timp în urmă Ionel Petre, devoalând o realitate cvasi-cunoscută.

Deși nu declară public opțiunea pentru ALDE, din motive ce țin de statutul legal sau funcția pe care o ocupă, un număr consistent de consilieri și chiar primari PNL, s-au declarat hotărâți să treacă în barca d-lui Tăriceanu, la momentul oportun.

Această mișcare oarecum previzibilă a liberalilor, nemulțumiți de derutantul menuet politic pus în scenă de conducerea partidului în frunte cu Ludovic Orban, de migrație spre ALDE, asigură partidului d-lui Tăriceanu baza politică și electorală pe care poate construi mai departe.

Următorul pas logic este acela al atragerii de membri de valoare din zonele care constituie în mod tradițional bazinul electoral al dreptei liberale: intelectualii, antreprenorii, reprezentanți ai mediului de afaceri.

”(…) lupta noastră nu se dă doar pe nișa liberală, ci – și o să vă surprindă – ne interesează USR. Mă surprinde într-un mod neplăcut faptul că foarte mulți oameni care au studii, care au la bază o pregătire, dar care (…) căzând pradă unei îndoctrinări sau unor frustrări personale, aleg să se ducă acolo unde nici măcar nu sunt organizați”, declara deunăzi Ionel Petre.

Liderul ALDE și-a anunțat intenția de a schimba această situație prin discuții personale purtate cu cei vizați. ”Trebuie să îi convingem. Voi sta personal de vorbă cu toți cei pe care i-am simțit cu h-tag în față astfel încât să văd ce rațiune au (pentru a fi în USR, n.n.) și dacă pot să le arăt că la noi chiar se pot exprima și pot duce la bun sfârșit acele proiecte pe care le au la nivel personal, să îi aduc în ALDE”

Ionel Petre are și o explicație surprinzătoare pentru atenția sporită acordată celor cu h-tag: cei mai mulți dintre ei sunt copii celor care au luptat în Revoluția din 1989 împotriva securității comuniste, iar ei, acum, nu fac altceva decât să susțină noul tip de securitate (sic!).

play-rounded-fill