PETRE: cei care își bat joc de târgovișteni, DEMISIA!

Poluarea cu repetiție de la Combinatul de oțeluri Speciale (COS) a generat un puternic val de nemulțumire, nu doar în rândul celor afectați direct – locuitorii din zonă – ci și în presă, care a taxat nu doar incidentele în sine, ci și reacția – mai degrabă lipsa reacției – autorităților.

Reacții la fel de puternice au venit și din sfera guvernamentală. Vice prim-ministru și Ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu a avertizat că răbdarea guvernului, față de ”accidentele” de la COS este pe sfârșite, ne excluzând sancțiuni drastice pentru societatea în cauză.

Un discurs asemănător a avut și un alt reprezentant al guvernului, Ionel Petre. Subsecretar de stat în Ministerul Mediului și președinte ALDE Dâmbovița, Petre s-a declarat profund nemulțumit de felul în care instituțiile abilitate au gestionat problema poluării generate de COS.

Deși este în derulare un proces de control pe linia protecției mediului, la COS se produc frecvent ”accidente noaptea și în week-end, susține Ionel Petre, amintind că societatea târgovișteană a primit deja o amendă de 150.000 de lei pentru poluarea de săptămâna trecută. ”Prea puțin”, consideră Petre, atrăgând atenția asupra imobilismului organismelor care ar trebui să vegheze ca astfel de ”accidente” să nu se producă – sancționând drastic orice încălcare a legilor.

Care ar fi soluția? În emisiunea Punctul pe I,realizată de George Manea la Columna Tv,Ionel Petre a afirmat că atât timp cât controalele sunt… ”slăbuțe” și nu reușesc să impună autoritatea Legii, lucrurile nu se vor schimba. Așa că trebuie mers până la rădăcina răului, la funcționarii care nu își fac datoria.

”Dacă nu se vor lua măsuri clare în ceea ce privește COS, va trebui chiar eu să cer demisia celor care se ocupă de control”, afirmă răspicat Ionel Petre, continuând: ”(…) nu avem nicio scuză. Ori se întâmplă ca acea instituție să intre în legalitate făcându-și treaba iar acea societate să respecte legislația românească, ori să plătească pentru încălcarea Legii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *