Pentru cei ce urmăresc viața politco-administrativă din județ este evident că rocada din fruntea CJD este inevitabilă. Este doar o chestiune de zile, spun surse din PSD, până când Alexandru Oprea va fi repus în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.
În acest context, devine foarte interesantă viziunea domnului în cauză, în legătură cu strategia de dezvoltare a județului.
De bună seamă, multe dintre proiectele pe care le-a lăsat în diferite stadii, când a fost mazilit de la CJ, se vor regăsi pe agenda d-lui Oprea, după cum proiecte noi vor fi în atenția echipei ce va prelua conducerea forului județean.
Care vor fi, totuși, direcțiile principale, prioritățile viitorului președinte de Consiliu Județean?
În emisiunea ”Punctul pe I”, realizată de George Manea la Columna TV, Alexandru Oprea a creionat câteva dintre urgențele mandatului său.
Deloc surprinzător, proiectele de infrastructură ocupă un loc aparte. Ba, chiar acoperă patru din primele cinci poziții în topul ad-hoc prezentat de dl. Oprea.
Prioritatea absolută ar reprezenta-o infrastructura rutieră. Într-un județ care suferă crunt la acest capitol, plasarea aceste teme în fruntea preocupărilor nu doar că nu surprinde, dar putem spune că ar fi fost anormal să se întâmple altfel.
Următoarele poziții în strategia care ar sta la baza mandatului d-lui Oprea, ar fi ocupate tot de proiecte de infrastructură: extindere, modernizare, reabilitare rețele de apă și canalizare (un proiect cu finanțare europeană de peste 150.000.000 de euro!) și programul privind colectarea, transportul și depozitarea gunoiului menajer în județul Dâmbovița.
Printre atâtea proiecte de infrastructură cu finanțări amețitoare, pe locul patru în lista priorităților apare tema formării profesionale. Altfel spus, ”(…) un parteneriat real între mediul academic, învățământul liceal tehnic și agenții economici, pentru pregătirea, școlarizarea forței de muncă din județul Dâmbovița și adaptarea la cerințele pieței”, după cum declară Alexandru Oprea, pornind de la constatarea că armonizarea cererii din economie și programele de formare din învățământ este încă o utopie.
Pe locul cinci în acest inedit top prezentat de Alexandru Oprea la solicitarea moderatorului, se regăsește infrastructura din zona montană a județului, cuprinzând căile de acces, pârtii de schi, instalații de transport pe cablu etc. O problemă acută, de o complexitate sporită, dar cu un final prezumat benefic pentru turismul montan dâmbovițean. Ca și pentru întregul județ.