You are currently viewing Vosganian taxează Ipocrizia lui Iohannis

Vosganian taxează Ipocrizia lui Iohannis

Marota susținătorilor președintelui Klaus Iohannis, Comisia de la Veneția – care a devenit un fel de Bau-bau național – se dovedește a fi monedă calpă, atunci când interesul cere să ignori recomandările instituției în cauză.

”…aceiași oameni care până acum invocau până la obsesie Comisia de la Veneția, uită că aceeași Comisie de la Veneția a recomandat să nu se facă referendumuri în ziua alegerilor europarlamentare”, avertizează Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE.

”Până și Emanuel Macron, (…) unul dintre cei mai neconvenționali președinți de pe continentul european, chiar și el, dorind să facă un referendum, până la urmă a fost sfătuit să se răzgândească. Singurul care merge înainte este Klaus Iohannis”, constată Vosganian.

În aceste condiții, poziția ALDE este aceea de a nu sprijini referendumul invocat de președinte, care nu doar că este inutil și scump – susțin liderii ALDE – dar nu este nimic altceva decât un demers politicianist, electoral, menit să dea impresia că președintele face ceva.

”Noi nu suntem de acord cu acest referendum. O să iasă o varză, așa cum s-a întâmplat și cu referendumul privind Parlament unicameral”, a mai spus liderul ALDE.

play-rounded-fill