You are currently viewing PSD: Demonstrație de forță la Târgoviște

PSD: Demonstrație de forță la Târgoviște

  • Post category:POLITIC

Probabil ultima acțiune de proporții a PSD – cel puțin în afara Bucureștiului – înaintea scrutinului de duminica viitoare, mitingul de la Târgoviște a fost un nou prilej pentru liderii partidului de guvernământ pentru a încerca să convingă electoratul că partidul condus de Liviu Dragnea are cea mai bună echipă și cea mai consistentă agendă pentru Parlamentul European.

play-rounded-fill

Deși surse din PSD vorbesc despre 35.000 ”sau chiar mai mulți” participanți, observatorii independenți estimează o participare ceva mai modestă, de 15.000-20.000 de persoane.

Unul dintre cele mai așteptate discursuri a fost cel al Rovanei Plumb, numărul 1 pe lista social-democrată pentru europarlamentare și președinte al organizației PSD Dâmbovița.

”PSD vrea ca România să stea la masa deciziilor europene, nu în anticameră! Vrem mai mult respect pentru români! Vrem mai mult respect pentru România!”, le-a spus Rovana Plumb participanților la miting, în uralele acestora.

Tema dublului standard, abordată în discursul d-nei Plumb, nu a stârnit prea mult entuziasm, după cum laudele la adresa președintelui Dragnea au fost întâmpinate cu un entuziasm moderat, ca să nu spunem mai mult. Pe de altă parte, promisiunea că și pe viitor vor crește pensiile și salariile a electrizat participanții, care și-au manifestat zgomotos aprecierea.

”Pe 26 mai, dați-ne forța să trimitem în parlamentul european adevărați patrioți, oameni care își iubesc țara, care se vor lupta pentru România. Votând PSD, votați astfel pentru Dâmbovița, pentru Prahova,  pentru Călărași, pentru toată România!”, și-a încheiat Rovana Plumb discursul, în aclamațiile participanților.

Dincolo de imaginea de forță transmisă de miile de susținători PSD aflați în inima Târgoviștei, au existat și contestatari, care, după rețeta aplicată cu mai mult sau mai puțin succes la Iași sau Galați, au încercat să tulbure mitingul social-democrat. Spre deosebire de situațiile amintite, numărul protestatarilor anti-PSD a fost foarte mic – doar câteva zeci de persoane – iar forțele de ordine au făcut tot ce le-a stat în putință pentru ca cele două grupuri să fie ținute la distanță unul de celălalt.

SURSA foto& video: PSD Dâmbovița