You are currently viewing Prioritate absolută pentru PNL: Iohannis, reales

Prioritate absolută pentru PNL: Iohannis, reales

  • Post category:POLITIC

PNL ar trebuie să pună în așteptare orice alt proiect major cu excepția alegerilor prezidențiale, susține Cezar Preda, deputat de Dâmbovița.

Liberalul consideră că obținerea unui al doilea mandat de către actualul președinte ar trebui să fie prioritatea absolută pentru PNL. Nu guvernarea, nu alegeri anticipate.

Pentru a atinge acest obiectiv, mai spune deputatul Cezar Preda, PNL trebuie să fie pregătiți ”să facă orice”.

”Domnul președinte Iohannis își dorește un al doilea mandat. Noi, Partidul Național Liberal dorim ca domnul Iohannis să-și ia al doilea mandat. Vom face totul ca dânsul să-și ia al doilea mandat. Nu mai contează că avem sau nu avem prim-ministru, că avem sau nu avem majoritate undeva…”

play-rounded-fill

Ce înseamnă ”vom face totul…”? Răspunde tot deputatul Preda: ”…orice în sensul de a accepta orice”.

Așadar, ne putem aștepta la ca liberalii să parieze totul pe cartea Iohannis, chiar dacă pentru asta ar putea fi obligați să renunțe sau să amâne alte obiective. În acest context, accederea la guvernare înainte de termen devine un obiectiv secund. Pentru mulți lideri PNL, care de prea multă vreme sunt siliți să ”flămânzească” în opoziție, mirajul puterii ar putea fi mai puternic decât logica, care spune că singura șansă reală pentru PNL de a guverna o reprezintă un președinte apropiat de partid.

Cât de apropiat îl percep liberalii pe Iohannis, se va vedea. După cum rămâne de văzut în ce măsură vor fi dispuși să sacrifice interesele și obiectivele imediate ale partidului pentru a susține pe cineva care, când a avut posibilitatea de a nominaliza un prim-ministru, l-a preferat pe Dacian Cioloș, unul dintre inamicii de acum ai PNL. Deși avea posibilitatea de a numi un reprezentant PNL, partid al cărui președinte vremelnic a fost și care l-a propulsat în funcția de președinte al României!

Încurcate sunt căile politicii!