Preda îl desființează pe Cioloș: un fariseu!

Privit de adoratorii săi ca un adevărat mesia al politicii românești, Dacian Julien Cioloș se dovedește a fi cel puțin la fel de imoral și oportunist ca oricare dintre politicienii pe care liderul Plus îi critică atât de pătimaș.

Scandalul nominalizărilor pentru funcțiile de comisari europeni a adus încă o dată în prim-plan comportamentul duplicitar al ”salvatorilor nației”, unii dintre ei români doar prin natura afacerilor din care mulg bani buni de la bugetul României.

Cezar Preda, deputat liberal de Dâmbovița, critică în termeni fermi atitudinea ”salvatorilor nației”, Cioloș și Armand, care au anunțat că o vor susține pe Sylvie Goulard în ciuda problemelor pe care aceasta le are cu legea – dar că vor vota împotriva conaționalei lor, Rovana Plumb.

”Domnul Cioloș și doamna Clotilde Armand, când vorbeați împreună cu șeful dumneavoastră, Macron, despre statul de drept în România și despre politicienii (…) corupți, cumva vă refereați și la candidata Sylvie Goulard, a Franței, pentru comisar european?”, întreabă, retoric, Cezar Preda. Deputatul liberal amintește că d-na Goulard a recunoscut faptele de natură penală ce-i sunt imputate și a fost obligată să restituie PE peste 45.000 de euro. Cezar Preda nu uită să amintească faptul că în România, pentru o faptă oarecum asemănătoare și cu un prejudiciu aproximativ egal, Liviu Dragnea a fost condamnat la ani grei de închisoare! Dubla măsură a liderilor Plus, Ciloș și Armand, este revoltătoare, concluzionează Cezar Preda.

”Domnu Cioloș și doamna franțuzoaică Clotilde Armand,  când vorbeați de statul de drept și de corupție nu vă refereați și la această doamnă? O s-o votați? Ca să ne lămurim cum e cu dublul standard. Eu cred că nici parlamentarii români nu pot să voteze o asemenea persoană. La noi s-a făcut pușcărie pentru așa ceva, s-au dat condamnări. La ei merge? Nu merge. Le spun și parlamentarilor noștri de la PPE. Și celorlalți, de la Macron, că nu știu cum se numesc acuma, lider e Cioloș, că nu merge. Nu merge. Că dacă merge, înseamnă că ei nu au nicio legătură cu România. Nici domnul Cioloș, nici doamna Clotilde Armand. N-au absolut nicio legătură cu țara mea”, încheie deputatul Cezar Preda.

Care este scuza lui Cioloș? Ei bine, potrivit Evz.ro Dacian Cioloș a declarat (…) că „…a acceptat explicațiile privind acuzațiile de corupție care planează asupra candidatei franceze Sylvie Goulard, care este acuzată de că ar fi angajat fictiv anumite persoane în cabinetul său de europarlamentar”.

Așadar, chiar dacă a fost inculpată pentru fapte grave și a recunoscut vina, d-na în cauză este numai bună pentru postul de comisar european, pentru că, nu-i așa, dl. Cioloș i-a acceptat explicațiile!

În același timp, Cioloș se opune cu înverșunare numirii unui comisar român, Rovana Plumb, care nu a fost și nu este obiectul niciunei anchete, cu atât mai puțin a unei sentințe penale – doar pentru că este propusă de PSD!

Dacian Cioloș este omul de încredere al președintelui Franței(!) și cetățean francez, printre altele. Deși este liderul unui grup politic înființat de președintele francez Macron pentru a servi interesele acestuia în PE, Cioloș se prezintă ca europarlamentar ”român” și, evident, reprezintă ”interesele românilor”. Pentru cine este suficient de naiv.

Colega lui de partid, Clotilde Armand (supranumită ”Franțuzoaica”) este… franțuzoaică get-beget, singurele legături cu România fiind că de aici a muls, mai întâi, zeci de milioane de euro anual, de la statul român, pentru consultanță în proiectul Bechtel!

Mai apoi, a muls voturi pentru a ajunge în Parlamentul de la București și, de curând, reprezentat al… românilor(!) în Parlamentul European. Că doar, deh, românii nu sunt capabili să se reprezinte singuri…

Pe același subiect și ziarul Evenimentul zilei remarcă inconsistența ”principiilor” lui Cioloș:

”Un articol publicat de siteul politico.eu scoate în evidență inconsecvența președintelui PLUS, Dacian Cioloș care în calitate de europarlamentar și liderul grupului Renew va susține candidatura unei franțuzoaice ca și comisar european, deși Sylvie Goulard a fost acuzată de corupție.

În același timp el refuză susținerea Rovanei Plumb, candidatul României, doar pentru că este propusă de actualul guvern. Diferența între cele două candidate este că franțuzoaica a fost acuzată corupție, de angajări fictive, a recunoscut greșeala și a restituit banii, iar Rovana Plumb nu are nici o acuzație de corupție.” (Sursa: Evz.ro)

Lasă un răspuns

667 More posts in OPINII category
Recommended for you
Sorin Grindeanu va candida pentru funcţia de preşedinte executiv, în echipa lui Marcel Ciolacu

Sorin Grindeanu revine în politică alături de echipa PSD Timiş şi va candida pentru funcţia de...