You are currently viewing Țuțuianu, înapoi în PSD? EXCLUS!

Țuțuianu, înapoi în PSD? EXCLUS!

Acesta este, pe scurt, răspunsul dat de vicepreședintele PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea, la întrebarea: ”este adevărat zvonul care spune că Țuțuianu va reveni la conducerea PSD Dâmbovița?”.

Cândva colaborator apropiat al lui Țuțuianu, Alexandru Oprea a fost una dintre victimele comportamentului abuziv, discreționar al fostului șerif. De înțeles, așadar, poziția actualului președinte CJD: ”Orice negociere a mea cu acest individ este imposibilă. Și nu avem nici un fel de puncte de comunicare”

Tot Alexandru Oprea explică și cum se face că, asemeni cuiului lui Pepelea, Adrian Țuțuianu apare destul de des în dezbaterea publică, atunci când e vorba strict de PSD  – partid din care Țuțuianu a fost alungat pe ușa din dos: ”…ciraci, acoliți, probabil mai are. (…) Din fericire pentru noi, acele luări de poziție (în sprijinul revenirii lui Țuțuianu în PSD, n.n) sunt singulare, sunt insulare în rândurile organizației județene Dâmbovița a PSD”.

Nici ipoteza reprimirii fostului lider social-democrat în partid și preluarea de către acesta a conducerii organizației, după confirmarea Rovanei Plumb în postul de comisar european nu este viabilă, susține dl. Oprea, care afirmă că  ”Partidul Social Democrat are suficiente resurse umane” astfel încât să suplinească absența actualului președinte.

Dincolo de argumentele mai degrabă circumstanțiale, elementul forte în susținerea poziției d-lui Oprea și – implicit – prelungirii exilului lui Țuțuianu până la calendele grecești, este hotărârea CEx Național al PSD, unde s-a stabilit că nu se pune problema reprimirii în partid a celor care au trădat partidul sau care, de pe poziții de membrii ai altor partide, atacă PSD.

La ședința CEx al PSD de la Mamaia, atât președintele Viorica Dăncilă, cât și președintele executiv Orlando Teodorovici și secretarul general Mihai Fifor au subliniat că se poate discuta despre revenirea în PSD a celor care au plecat voluntar, însă ”…nu cu cei care au trădat partidul, nu cu cei care atacă partidul, nu cu cei care au votat împotriva partidului. Lucrurile sunt foarte clare din acest punct de vedere”, susține Alexandru Oprea.

play-rounded-fill