You are currently viewing Oprea: PSD are nevoie de lideri cu experiență și viziune

Oprea: PSD are nevoie de lideri cu experiență și viziune

Nu este suficient să îți dorești o funcție, trebuie să mai și poți să faci față, le transmite Alexandru Oprea celor care se visează șefi în PSD.

Președinte al Consiliului Județean și vicepreședinte al PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea a anunțat de mai multă vreme că va candida pentru una dintre funcțiile de conducere ale filialei atunci când vor fi organizate alegeri interne. Momentul alegerilor, amânat de mai multe ori, a venit: duminică va avea loc Conferința Județeană de Alegeri a PSD Dâmbovița.

În emisiunea PUNCTUL pe I de la Columna Tv, Alexandru Oprea a confirmat informațiile privind candidatura sa pentru poziția de președinte executiv, alăturându-se proiectului politic al actualului președinte și candidat pentru un nou mandat, Rovana Plumb.

”E dreptul oricui să candideze, oricine poate să își dorească să fie președinte, dar asta nu înseamnă că noi putem da partidul pe mâna oricui. Nu putem lăsa partidul în grija unor oportuniști sau fripturiști care nu știu ce înseamnă responsabilitatea”, afirmă Alexandru Oprea. Potrivit vicepreședintelui social-democrat, PSD are nevoie de lideri ”cu viziune” și care ”să înțeleagă politica”, o trimitere subtilă la adversarii săi direcți, pe care i-a acuzat în repetate rândui că sunt incapabili să urmărească interesul partidului, încercând doar să-și atragă foloase personale din funcțiile deținute.

Deși a ales să nu facă nicio referire directă la contracandidați, Alexandru Oprea a reușit să reliefeze, fără putință de interpretare, atuu-rile sale și ale echipei din care face parte. Elementele care definesc proiectul politic reprezentat de Rovana Plumb, Alexandru Oprea, Carmen Hoban & Co ar fi experiența politică și administrativă, viziunea, echilibrul și plasarea interesului partidului deasupra intereselor personale,

play-rounded-fill

”Am ales să mă înscriu în această competiție (…) din câteva considerente foarte simple. Consider că am acumulat experiență politică. În ceea ce mă privește, am fost președinte de organizație locală, secretar și secretar executiv al organizației județene, am fost vicepreședinte și trezorier al partidului, am fost șef de campanie în două campanii de succes ale Partidului Social Democrat și cred că am acumulat suficientă experiență politică pentru a înțelege ce înseamnă organizarea PSD.

În același timp, cred ca am suficientă experiență, expertiză profesională și, cred eu, fără a fi acuzat de lipsă de modestie, că am probat, în funcțiile pe care le-am ocupat, că am făcut față provocărilor (…)

Am ales să candidez alături de doamna Rovana Plumb, europarlamentar și președinte în exercițiu al organizației PSD Dâmbovița dintr-un motiv foarte simplu: PSD are nevoie de lideri care să înțeleagă politica și la nivel central și la nivel local, are nevoie de lideri cu viziune, cu experiență (…) pentru că nu este suficient să îți dorești o funcție, eu cred că trebuie să și poți și să faci față fișei postului, cerințelor pe care le presupune o anumită funcție.”(Alexandru Oprea)