You are currently viewing Valentin Calcan (CCIA): ne dorim parteneriate cu toată lumea!

Valentin Calcan (CCIA): ne dorim parteneriate cu toată lumea!

Protocolul de colaborare încheiat zilele trecute de Camera de Comerț și Primăria Târgoviște ar putea fi urmat de altele asemănătoare. Cel puțin asta își dorește președintele Camerei, Valentin Calcan.

Pe modelul de la Târgoviște, un protocol încheiat cu CJD ar fi mai mult decât bine venit, sublinia Valentin Calcan, având în vedere ”acoperirea” pe care Consiliul Județean o asigură. Mai mult chiar, sunt luate în calcul colaborări punctuale cu toate localitățile, acolo unde membrii Camerei de Comerț și antreprenorii dâmbovițeni au nevoie de sprijin pentru a dezvolta mediul de afaceri.

Schimbarea de la vârful CCIA Dâmbovița  înseamnă mai mult decât înlocuirea unei echipe de conducere cu alta. Înseamnă o schimbare de paradigmă, care atrage după sine restructurare de temelii (Bazar Media a scris despre reorganizarea de la CCIA). Înseamnăi o reorientare către colaborări cu parteneri sociali și instituționali capabili să contribuie la îmbunătățirea mediului de afaceri dâmbovițean – ceea ce, în ultimă instanță, se traduce prin dezvoltarea economică a județului.

În lista lungă a parteneriatelor pe care Valentin Calcan, noul președinte al Camerei de Comerț, și le dorește, se regăsește și Prefectura Dâmbovița, care poate intermedia legătura cu instituțiile deconcentrate din județ,  și ele foarte importante pentru un mediu antreprenorial sănătos.

Nu e vorba de contacte protocolare, de complezență, vrem să fim prezenți acolo unde se iau decizii care influențează mediul de afaceri, să venim cu propuneri și soluții, spune Valentin Calcan.

În ceea ce privește primul document de acest gen semnat de Camera de Comerț, cel cu municipiul Târgoviște, dl. Calcan explică marele câștig pentru Cameră:

”…pentru prima dată, președintele Camerei poate să meargă în plenul Consiliului Local al Municipiului Târgoviște cu propuneri, atunci când este vorba de mediul de afaceri. Putem să propunem acolo diferite aspecte legate de proiectele (aflate în dezbaterea CLM, n.n) pe zona de afaceri și putem să le susținem în plen. Este un lucru extraordinar de important (…)

Pe acest model mi-aș dori să putem să încheiem un astfel de protocol ci cu Consiliul Județean Dâmbovița, mai ales că acolo sunt proiecte care vizează mediul de afaceri din întreg județul.”

play-rounded-fill