You are currently viewing Iohannis și Orban, sub tirul PSD: ”Sfidare și aroganță la adresa românilor!”

Iohannis și Orban, sub tirul PSD: ”Sfidare și aroganță la adresa românilor!”

Surprinzătoarea decizie a președintelui Iohannis de a-l desemna pe Florin Cîțu prim-ministru, a atras rapid criticile opozanților președintelui și ai PNL.

Monica Ilie, viceprimar al municipiului Târgoviște, constată că, sub o formă sau alta, jocul politic al președintelui nu are decât un scop: alegerile anticipate, care rămân în continuare ”obsesia și ambiția PNL!”. Altfel spus, ”mascarada continuă”!

Reacția promptă a reprezentantei PSD, ca și a altora, a fost declanșată de alegerea lui Florin Cîțu pentru a forma un nou guvern, Cîțu fiind considerat indezirabil de social-democrați. De altfel, Florin Cîțu a reușit contra-performanța de a acumula două voturi negative la comisiile de specialitate din Parlament, cu prilejul audierilor pentru confirmarea sa pe postul de ministru.

Potrivit viceprimarului Monica Ilie, ”nominalizarea lui Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru nu demonstrează decât sfidarea și aroganța președintelui și a PNL la adresa românilor. Domnul Cîțu, poate cel mai controversat ministru al PNL, este cel care are 2 voturi negative la comisiile de specialitate din parlament și o moțiune simplă la care a picat.

Domnul Cîțu este ministrul care a făcut datorii de 5,55 miliarde de euro de la începutul anului, deși deficitul pe prima lună a fost de doar 458 milioane de lei. Domnul Cîțu este ministrul care consideră că educația și sănătatea nu sunt o prioritate, tocmai în contextul în care România se află în fața unei iminente crize cauzate de virusul care a îngrijorat întreaga lume.

Având în vedere precizările Curții Constituționale, mi-e greu să cred acesta va fi capabil să coopteze în jurul său o majoritate parlamentară astfel încât să obțină votul de învestitură pentru un guvern. Și aici se naște întrebarea: Oare PNL votează acest guvern?

Domnul Cîțu este ministrul care la prima apariție publică de după nominalizare propune ca program de guvernare „depesedizarea României”.

Mascarada continuă! Alegerile anticipate rămân în continuare obsesia și ambiția PNL!”

Ca o prima constatare, dorința declarată a președintelui României ca, prin nominalizarea unui nou prim-ministru, să dezamorseze criza politică, pare cel mult o glumă nereușită. Judecând după reacțiile la cald, desemnarea d-lui Cîțu are exact efect contrar!