You are currently viewing Virgil Guran, vicepreședinte PNL: Guvernul va trece!

Virgil Guran, vicepreședinte PNL: Guvernul va trece!

După ce o bună bucată de vreme părea că nu au alt obiectiv în afara organizării de alegeri anticipate, liberalii și-au schimbat strategia și luptă acum pentru învestirea cabinetului Cîțu.

Virgil Guran, vicepreședinte PNL și apropiat al lui Ludovic Orban, a declarat în exclusivitate pentru Bazar Media că se mai poate vorbi de anticipate doar în ipoteza unui eșec în Parlament, la votul de învestire. Un scenariu improbabil, susține fruntașul liberal.

Consilier de Stat la Cancelaria prim-ministrului Ludovic Orban, Virgil Guran crede în șansa lui Cîțu de a trece de votul Parlamentului.

play-rounded-fill

”Eu cred că avem șanse mari să treacă Guvernul”, susține Virgil Guran, care, totuși, nu exclude cu totul varianta care ar relansa dezbaterea despre anticipate: ”dacă nu trece guvernul, atunci, într-adevăr, se mai poate discuta de anticipate, dar deocamdată noi (PNL, n.n) facem exact ceea ce prevede Constituția”

Resemnare, schimbare de strategie sau doar o încercare de a adormi vigilența adversarilor, noua strategie a liberalilor ar putea da roade, în ciuda – sau tocmai datorită –  faptului că premierul desemnat, Florin Cîțu, este extrem de nepopular în rândurile adversarilor politici (ca să nu spunem mai mult!)

Indiferent de mișcările pe care și le vor fi pregătit actorii politici, partida se joacă în viteză, lucrurile trebuie tranșate înainte de vacanța parlamentară din vară. Ori, luând în calcul determinarea PSD și a aliaților de a dejuca planurile PNL-Iohanis și apropierea alegerilor locale, cele aproximativ 5 luni rămase până la vacanță s-ar putea dovedi a fi un răstimp prea scurt pentru ca un război atât de crâncen să își decidă învingătorii.