You are currently viewing Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru: Un pacient bolnav RĂMÂNE în țara lui!

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru: Un pacient bolnav RĂMÂNE în țara lui!

Numărul îmbolnăvirilor la nivelul județului Constanța a ajuns, vineri, la 117 pacienți infectați, dintre care 16 sunt vindecați. În contextul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, pacienții de la Constanța ar putea fi tratați în spitalele din Düsseldorf. Inițiativa Düsseldorf este un organism non-guvernamental coordonat de antreprenorul Udo Stern, care i-a solicitat primarului Thomas Geisel să preia și pacienți cu coronavirus din Constanța, ca urmare a demersurilor avansate de primarul Decebal Făgădău.

Între timp, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a organizat vineri o conferință de presă în cadrul căreia s-a arătat reticent în privința demersurilor de la Constanța.

Avem discuții cu fiecare ministru al Sănătății (din străinătate – n.r.), dar dacă ne uităm în Europa, vedem ce se întâmplă. Nu știu în ce măsură astfel de protocoale se discută. Există o regulă: un pacient bolnav rămâne în acea țară. Există o regulă în care am închis niște granițe, niște mișcări ale persoanelor care sunt îngrădite, darămite ale unor persoane infectate cu coronavirus și într-un stadiu avansat. România are nevoie de multe în aceste momente, dar toate țările din lume au aceste modele”, a spus Nelu Tătaru.