You are currently viewing Gen. col. dr. Paul Oprea a prezentat planul de acțiune pentru ca spitalul din Suceava să redevină funcțional

Gen. col. dr. Paul Oprea a prezentat planul de acțiune pentru ca spitalul din Suceava să redevină funcțional

  • Post category:ACTUAL / OPINII

Gen. col. dr. Paul Oprea a dezvăluit situația pe care a găsit-o la spitalul din Suceava, lipsa personalului, a aparaturii, dar a vorbit și despre măsurile pe care le-a stabilit deja.

Potrivit acestuia, cea mai mare prolemă este forța de muncă, având în vedere că un număr mare dintre angajați este afectat de infecția cu Covid-19, iar pe de altă parte, foarte mulți angajați sunt în concedii: Problema de bază este forța de muncă, personalul profund afectat de îmbolnăviri, de angoasă, de teamă, demoralizați și dezorganizați, nu numai datorită evenimentului de acum, dar cred că nici nu a fost antrenat să suporte solicitări de genul acesta.

În schimb, a mai spus el, pentru a rezolva prblema spitalului s-a „elaborat un plan de acțiune foarte clar, simplu și concret”. Potrivit acestuia, obiectivul numărul unu este operaționalizarea echipelor medicale, stabilirea resurselor umane. În acest sens, toate concediile existente au fost suspendate.

O altă măsură se referă la testarea întregului personal, care va fi cazat în uități speciale, pentru a nu exista riscul de a-și îmbolnăvi familiile. Transportul va fi unul special pentru ei, pentru a-i izola de contaminarea citadină.

În plus, trebuie operaționalizate serviciile, pentru că acum multe nu mai funcționează deloc. Treptat vom upgrada capacitatea de răspuns a spitalului pentru a reveni la normal, pentru tratarea urgențelor de bază, și de asemenea, de a putea să trateze și cazurile de Covid care, probabil de mâine vor fi mai mutle”, a menționat noul manager. Motivul pentru care se aștepată la o creștere a pacienților este acela că mai multe spitale din localitățile din apropiere s-au închis pentru că personalul s-a îmbolnăvit.

De asemenea, generalul a mai vorbit despre aparatura medicală insuficientă găsită acolo și despre soluțiile identificate pentru ca aceasta să fie suplimentară.