You are currently viewing Covid-19: Belgia a trecut de pragul de 5.000 de morți
20200418 081041

Covid-19: Belgia a trecut de pragul de 5.000 de morți

  • Post category:ACTUAL

Belgia a trecut de pragul de 5.000 de morți cauzate de COVID-19, vineri, după ce 313 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore.
Cu 1.329 de cazuri pozitive noi confirmate, numărul total al persoanelor care au contractat viroza a urcat, vineri, la 36.138.
Mai bine de jumătate din decesele raportate în ultimele 24 de ore au avut loc într-o cămin de îngrijire, în timp ce restul de 114 de persoane și-au găsit sfârșitul pe patul de spital.
Din numărul total de decese, jumătate au avut loc în cămine de bătrâni, unde autoritățile au mărit numărul de teste și au suplimentat personaluol medical și echipamentele de protecție.

Într-o conferință de presă, primul ministru Sophie Wilmès a răspuns acuzațiilor de neglijență în ceea ce privește măsurile de siguranță împotriva noului coronavirus în centrele de îngrijire și azile, declarând că s-a întâmplat doar cauza dificultăților de aprovizionare cu materiale sanitare și cu kituri de testare.

,,În prezent, în cămine de bătrâni se desfășoară testări în masă, nu pentru că acest lucru ar fi fost neglijate anterior, ci pentru că nu am avut capacitatea de testare înainte”, a declarat Wilmès.