You are currently viewing COVID-19: Spitalul modular al Armatei de la Ana Aslan a preluat primii șapte pacienți infectați cu coronavirus
20200418 190908

COVID-19: Spitalul modular al Armatei de la Ana Aslan a preluat primii șapte pacienți infectați cu coronavirus

  • Post category:ACTUAL / SOCIAL

Spitalul modular al Armatei (ROL II), amplasat în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”, din Otopeni, a preluat primii pacienți infectați cu noul coronavirus, ca urmare a deciziei Centrului Național de Coordonare și Conducere. Astfel, potrivit unui comunicat al MApN, primii șapte pacienți au fost internați vineri și sâmbătă dimineață.

În perioada următoare, formațiunea medicală care funcționează ca secție externă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) va primi un număr cuprins între 40 și 70 de pacienți adulți diagnosticați cu forme ușoare ale virusului SARS-CoV-2 sau asimptomatici.

Prin procedurile stabilite, FMT ROL 2 va prelua pacienți de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” și Spitalul Clinic Colentina, care vor fi transportați cu autospeciale SMURD pentru transport victime multiple.