You are currently viewing Mirel Palada: Biserica s-a organizat și s-a mișcat ca la carte!
Screenshot 20200419 193331 Gallery

Mirel Palada: Biserica s-a organizat și s-a mișcat ca la carte!

  • Post category:ACTUAL / SOCIAL

După o atentă analiză, așa cum ne-a obișnuit, sociologul Mirel Palada prezintă o radiografie a felului în care Biserica Ortodoxă Română s-a organizat în zilele premergătoare Învierii Domnului precum și în noaptea de Paște, astfel încât nimeni să nu o poată critica, dar, în același timp să vină în sprijinul credincioșilor.

Vă prezentăm textul integral al postării sale pe Facebook:

Știm bine cu toții cît de mult le place tefeleilor să-i demonizeze pe cei care nu sînt ca ei. Țintă predilectă: bătrînii, cei de la sat, credincioșii. Vai, ce mai e la gura lor la adresa acestor categorii sociale.

Ei bine, bătrînii, cei de la sat, credincioșii le-au dat zilele astea tefeleilor o lecție de demnitate și de disciplină și de respect.

Ziua în care toți progresiștii se căinau că o să fie o nebunie și un balamuc a ieșit fără de reproș.

Pe de o parte, biserica s-a organizat și s-a mișcat ca la carte, demonstrînd o pricepere clar superioară admnistrației laice.

Pe de altă parte, toți cei care erau acuzați de comportamente medievale, de pupat icoane și de alte linsuri de lingurițe iată că au primit lumina în cea mai demnă manieră cu putință.

Preoții și voluntarii au distribuit în două ore, lumea a stat disciplinată la porți și la uși. La miezul nopții lumea a ieșit în curte sau la geam și a auzit slujba de Înviere de la depărtare.

Și totul a curs într-o normalitate și într-o demnitate cum n-au visat neam de neamul hipsterilor și tefeleilor și minicaramitrilor cei isterici și cu spume la gură.

Vă place cum e România normală? Asta e România normală dragii mei, nu propaganda agresivă cu care vă tot prostesc iohanioții de atîta amar de vreme. Asta e România normală. Asta e România adevărată. Asta e România pe care, oricît s-ar căzni ei, n-o s-o poată șterge de pe fața pămîntului.

Hai, că e bine. Nu pier românii cînd vor tefeleii…

Hristos a înviat!