You are currently viewing Un oficial PNL aruncă bomba: restricțiile ar putea fi relaxate după 1 mai
Screenshot 20200421 144340 Gallery

Un oficial PNL aruncă bomba: restricțiile ar putea fi relaxate după 1 mai

Anunț neașteptat. Restricțiile din România ar putea fi relaxate mai repede decât ne așteptam. O eventuală relaxare treptată a restricțiilor legate de coronavirus ar fi fezabilă după data de 1 mai, a spus la RFI primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan. Acesta consideră că o măsură de acest gen va putea fi aplicată în unele regiuni ale țării, în funcție de evoluția crizei, conform Mediafax.

Primarul Ilie Bolojan e de părere că restricțiile legate de coronavirus ar putea fi relaxate parțial, după data de 1 mai.

Noi, spre exemplu, am pus la dispoziția marilor angajatori, cei care din punctul nostru de vedere au peste 50 de angajați, termometre gratuite cu care să facă trierea în companii, încercăm să punem aceste termometre inclusiv la intrarea în supermarketuri, la urcarea în mijloacele de transport în comun, va trebui să punem la dispoziția populației măști (…). Treptat-treptat, cu măști pe față, cu anumite activități economice redeschise, din punctul meu de vedere, văd fezabil ca după data de 1 mai, treptat-treptat, să se treacă la repornirea economiei, pentru că nu numai în Oradea, dar în Oradea de exemplu avem peste 10.000 de oameni în șomaj tehnic, avem antreprenori care au linii de credit, care plătesc chirii. Deci cu cât vom reuși să redeschidem mai repede activitatea economică și cea socială, cu atât efectele acestui blocaj vor fi mai mici„, a declarat Bolojan.