Acţiuni și activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 31 august – 06 septembrie 2020

Acţiuni și activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 31 august – 06 septembrie 2020

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 31 august – 06 septembrie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 55 evenimente: 10 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 13 incendii de vegetație, 9 acţiuni pentru asigurare zonă, 16 acţiuni pentru asistenţă persoane, două misiuni pirotehnice şi 5 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (două salvări de animale, două deblocări de ușă și o deblocare persoană din autoturism). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 167 cazuri medicale.
Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat un control pe linia situațiilor de urgență la o unitate de învățământ și 3 controale de autorizare privind securitatea la incendiu (la o unitate de comerț, la o clădire de învățământ și la un o unitate de îngrijire/supraveghere copii). De asemenea, au mai fost desfășurate două activități (în comun cu IPJ/DSVSA/ITM) privind măsurile care trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la obiective cu afluență mare de public. S-au aplicat 3 de sancțiuni contravenționale principale (o amendă în cuantum de 500 lei și două avertismente). Nu au fost aplicate sancțiuni complementare.
În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

ISU DÂMBOVIȚA – COMPARTIMENT
INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE