Un început de an special, un început de an mai… altfel la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Pucioasa

Un început de an special, un început de an mai… altfel la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Pucioasa

Un început de an special, un început de an mai… altfel!
Așa cum au organizat o festivitate deosebită pentru absolvenții speciali 2020, tot astfel, cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Pucioasa au creat un cadru festiv, dar lipsit de festivism, pentru întâlnirea cu elevii de care le-a fost atât de dor! Emoționați, unii dintre ei ținând timizi în mâini câteva flori răzlețe, dar ordonați și… mascați, copiilor li s-a măsurat temperatura de către doamna asistentă, apoi, însoțiți de doamnele învățătoare și domnii diriginți au ocupat spațiile alocate și marcate cu câte un simbol personalizat. La ora 9, pe rând, micii școlari au pășit în clasele înnoite, vesele și colorate, curate, dezinfectate și pregătite cu toate măsurile de protecție. Apoi, la ora 11, a fost rândul adolescenților de la ciclul gimnazial, tare plăcut surprinși de fața nouă și modernă a curții și a spațiilor de învățare în aer liber. Copiilor li s-a explicat cum să păstreze distanța, ce semnificație au diversele săgeți din interior, cum să poarte corect masca și cum s-o împăturească atunci când vor mânca, în caz că vor s-o păstreze pe aceeași.
Discursuri n-au mai existat, ci numai câteva cuvinte încurajatoare de bun venit din partea doamnelor director Aurora Zamfir și Alina Pincovici, prin care și-au exprimat din suflet speranța că vor reuși să depășească această perioadă mai dificilă pentru elevi, pentru personalul școlii, pentru umanitate. Pentru cei 60 de micuți din clasele pregătitoare, în locul tunelului tradițional de flori, cadrele didactice s-au aliniat și au format un coridor pentru micuții curajoși, aplaudându-i și încurajându-i.
Părinții nu au fost neglijați. Doamna director a ieșit în stradă și le-a adresat cuvinte de mulțumire și de încurajare, singurii cărora li s-a permis accesul – numai cu această ocazie – fiind părinții și mai emoționați ai micuților care până mai ieri erau preșcolari… Iar pentru faptul că nu au avut acces în școală, doamna director a realizat un film postat și pe pagina de Facebook a școlii, un tur virtual prin toate spațiile din interior și din exterior, pe care îl puteți viziona aici: